Contractul pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda va fi gata in mai

0
71
Contractul pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda va fi gata in mai
Contractul pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda va fi gata in mai

Cinci miliarde de euro, aceasta este suma cu care vor contribui chinezii pentru finalizarea reactoarelor 3 si 4 de la centrala nucleara Cernavoda. Prezent la Constanta,vicepresedintele Senatului, social-liberalul Nicolae Moga se arata increzator in perspectivele pe care le va avea Romania dupa constructia reactoarelor.

In mai, vom avea contractul incheiat si e un lucru de care eu ma bucur foarte tare, pentru ca nu a fost usor, nu avem banii necesari sa realizam aceasta investitie si, mai mult decat atat, ma bucur ca mai punem in sistemul national inca 1500 de megawati care ne dau o independenta energetica. Ba mai mult, o sa avem si surplus de energie, putem sa fim si un exportator de energie electrica” , a declarat Nicolae Moga.

In cadrul proiectului, partea chineza va avea 51 % dintre actiuni iar romanii 49 %. Un lucru foarte important, conform senatorului Nicolae Moga este faptul ca mana de lucru va fi romaneasca. Se preconizeaza ca in urmatorii 3-5 ani, atat cat va dura constructia, se vor dezvolta intre 30 000 si 50 000 de locuri de munca.

Dupa cum a declarat senatorul Nicolae Moga, nu este singurul proiect care se va desfasura in colaborare cu partea chineza. Exista de asemenea un proiect ce vizeaza constructia unei cai ferate pe care va circula un tren de mare viteza care sa lege Constanta si Bucurestiul de Viena, dar si un parc industrial in zona portuara Agigea.

Reamintim ca la finalul lunii noiembrie, premierul chinez a efectuat o vizita in Romania in cadrul careia a tinut un discurs in Parlament. In cadrul vizitei a semnat de asemenea mai multe acorduri de colaborare cu premierul Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here