Copiii care mananca sare evita obezitatea

Reducerea cantitatii de sare din alimentatia copiilor poate contribui la mentinerea unei greutati echilibrate, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat in revista „Hypertension”. Copiii care consuma mai putina sare au tendinta de a bea mai putine bauturi carbogazoase si prezinta probabilitati mai mici de a se imbolnavi de hipertensiune si obezitate la varsta adulta, spun cercetatorii de la St. George’s University, Londra, autorii studiului. O reducere a cantitatii de sare din alimentatie in copilarie poate contribui la micsorarea riscurilor de infarct si accident cerebral. „Bauturile dulci sunt o sursa semnificativa de calorii”, a explicat medicul Feng He. „Studii anterioare au indicat ca un consum mare de bauturi carbogazoase dulci este asociat cu obezitatea in randul copiilor”, a adaugat acesta. „In cazul in care copiii cu varsta intre 4 si 18 ani reduc consumul de sare cu 50%, se va inregistra si o scadere a consumului de bauturi dulci, cu aproximativ doua doze pe saptamana, ceea ce inseamna o reducere de 250 de calorii”, a spus acesta. Cercetatorii au utilizat date dintr-un studiu national din 1997, la care au participat peste 2.000 de persoane, cu varste intre 4 si 18 ani. „Am descoperit ca acei copii care aveau o dieta saraca in sare consumau mai putine lichide”, a spus He. „Am estimat ca o reducere cu un gram de sare din dieta zilnica este echivalenta cu reducerea consumului de lichide cu 100 de grame si al celui de bauturi dulci cu 27 de grame”, a adaugat acesta.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *