Copiii cu sindromul Down din Focsani, protectori ai naturii

Copiii cu sindromul Down din Foc?ani, protectori ai naturii
Copiii cu sindromul Down din Focsani, protectori ai naturii
Copiii cu sindromul Down din Focsani, protectori ai naturii

Cu aceasta ocazie managerul proiectului, Decebal Negoita, a prezentat ghidul de intretinere al gradinii, cu ajutorul caruia copiii vor sti cum sa ingrijeasca diferitele specii de arbori si arbusti, vegetatia ierboasa si soiurile de flori plantate de-a lungul perioadei de implementare a proiectului.

Membrii grupului de ingrijire si monotorizare au fost alesi, atat dintre liceeni, cat si dintre copiii Asociatiei ABC Down si Gradinitei nr 15. Voluntarii implicati au fost apreciati si premiati, fiindu-le inmanate diplome pentru participarea la activitatile desfasurate.

In decursul derularii proiectului s-a amenajat o mini gradina botanica, s-au montat placute informative referitoare la speciile de plante existente in gradina, s-au creat alei pietonale, locuri de joaca si un labirint din gard viu, s-au amplasat cuiburi de pasari si hranitori. In total, pe suprafata de 600mp au fost plantati 213 de arbusti si 174 de flori.

„Prin aceste actiuni copiii, tipici si cu sindrom Down, au fost constientizati de importanta si necesitatea existentei spatiilor verzi in ecosistemele antropice,  dar si responsabilizati fata de rolul pe care ei il pot avea in comunitate referitor la protejarea si conservarea speciilor floristice si faunistice din mediul inconjurator.


Pe parcursul proiectului au fost organizate si 3 cursuri nonformale sustinute de elevii Liceului GG Longinescu”,
a precizat prof. Adriana Holbea, consilier educativ-Liceul Tehnologic “G.G.Longinescu ”

Proiectului “Focsani UP Nature” se desfasoara in perioada 14 aprilie – 25 august 2014 si este finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *