Copiii sterg urmele parintilor

150 de copii de la Scoala nr. 33 din Craiova au participat ieri la ecologizarea padurii de la Bucovat, declarata arie protejata prin hotararea Consiliului Judetean Dolj.

In cadrul actiunii Luna Padurii, derulate de Directia Silvica Dolj in perioada 15 martie – 15 aprilie, 150 de elevi de la Scoala nr. 33 din Craiova impreuna cu profesori si invatatori s-au deplasat in padurea Bucovat, pentru a o curata de gunoaie. „Este prima data cand vin la astfel de actiuni, desi stiu ca scoala noastra a mai fost la adunat de gunoaie din padure. Sunt in clasa a III-a si vreau si eu sa ajut mediul, pentru a fi mai curat”, a spus Ana Maria Dicu.

Inarmati cu saci de gunoi si manusi chirurgicale, micutii s-au straduit sa adune toate gunoaiele lasate de adultii care au poposit pe marginea soselei ce traverseaza padurea Bucovatului. „Copiii sunt foarte incantati sa participe la astfel de actiuni. Majoritatea stau la bloc si o iesire la aer nu strica nimanui. Cred ca actiunea lor este importanta si se straduiesc sa o faca intr-un mod foarte responsabil. De altfel, la scoala avem o disciplina optionala – Copiii si mediul – si toti urmeaza cursurile acestei discipline pentru ca-i aduce mai aproape de ceea ce este sanatos. Am mai fost cu ei si la alte actiuni, in Parcul Cornitoiu si la Tancodrom, si au fost la fel de incantati”, a spus Maria Cotea, invatatoare.

In padure, ca in altar

Purtatorul de cuvant al Directiei Silvice Dolj, Alchiu Caraghiaur, artizanul actiunii din padurea Bucovat, considera ca de modul cum ne educam copiii depinde curatenia mediului inconjurator. „Am plecat de la premisa ca oamenii din generatia mea, adica de peste 50 de ani, sunt pierduti pentru ecologizare si ne-am gandit ca singura sansa a naturii este educatia ecologica a acestor copii. Adunatul gunoaielor din padurea Bucovat este doar una dintre actiunile pe care le desfasuram in colaborare cu unitatile de invatamant, dar suntem siguri ca acesti copii, cand vor fi adulti, se vor gandi mai mult daca vor lasa in padure pungile de plastic in care si-au adus gustarea atunci cand vin la iarba verde”, a spus Caraghiaur.

Diana Dicu, eleva in clasa a III-a, pare foarte hotarata sa-i judece pe adultii care, sub pretextul ca-si scot familiile la aer curat, au lasat dezastru in urma lor. „Toate pungile goale de plastic sau hartie, resturile de ambalaje le-au lasat aici unii dintre parintii nostri, iar noi, copiii lor, trebuie sa le adunam. Ar fi fost mult mai simplu pentru toti daca oamenii mari ar intra in padure ca in altar, cu sfiosenie si cu multa grija pentru copacii carora le-au trebuit zeci de ani sa ajunga asa”, a spus Diana.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *