Copiii sint motorul cresterii sectorului organic, pentru ca parintii fac orice pentru a le asigura o alimentatie sanatoasa, fara chimicale. Chiar si parintii care nu o duc prea bine cu banii cumpara produse bio pentru odrasle.

Dorinta parintilor de a le asigura copiilor o alimentatie sanatoasa este unul din principalele motive ce au determinat cresterea popularitatii produselor ecologice, sustin cei mai importanti reprezentanti ai industriei bio din Australia, citati de un raport al Asociatiei Fermierii Bio din Australia (BFA) preluat de publicatia electronica Organic Market.

INVESTITIE. „Estimam ca o cantitate importanta – peste o treime – din produsele noastre organice sint consumate de persoane care au mai putin de 8 ani”, a declarat Rick Carmont, director de marca la o firma ce detine suprematia mondiala in exporturile de lapte. La rindul sau, Don Fraser, consultant la un important retailer bio, a declarat ca cei mai preocupati clienti de originea alimentelor si a ingredientelor sint parintii. Acestia cauta alternative organice, certificate, pentru odraslele lor. „Aceasta dorinta de a investi in sanatatea copilului se manifesta in ciuda faptului ca nu toti parintii consuma si ei insusi produse organice”, a atras atentia Fraser. El a adaugat ca unele mame cumpara doua „rinduri” separate de produse: alimente conventionale pentru ele insele, si organice pentru copii. Si asta deoarece alimentele organice sint ceva mai scumpe decit cele conventionale si nu toti parintii au venituri care sa le permita ca toata familia sa treaca la bio.

Faptul ca parintii sint mai inclinati sa cumpere produse organice nu reprezinta o surpriza pentru Shane Heaton, nutritionist si purtator de cuvint al BFA. „Copiii sint mai vulnerabili la toxinele din mincare decit adultii. Ei au o ratie mai mare de mincare pe kilogram, daca ne raportam la greutatea lor corporala si organe, si un sistem imunitar imatur”, a declarat Heaton. Ea a adaugat ca un studiu recent a aratat chiar ca micutii expusi la anumiti conservanti si coloranti din mincare sint predispusi la hiperactivitate.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here