Corinadrul, condiment si medicament

Corinadrul, condiment ?i medicament
Corinadrul, condiment si medicament
Corinadrul, condiment si medicament

Coriandrul, planta aromatica asemanatoare patrunjelului, cu gust dulce-amarui si numeroase proprietati medicinale, este utilizat de mii de ani in scopuri terapeutice.

Din aceasta planta sunt folosite atat frunzele proaspete, cat si semintele, avand un continut ridicat de siliciu, acid linoleic, taninuri si vitamina C. Actioneaza ca un puternic tonfiant pentru intregul organism si poate trata starile cauzate de oboseala cronica, astenie, dar si starile anxioase si depresive. Contribuie la stimularea secretiilor digestive, favorizeaza eliminarea gazelor intestinale si poate ameliora durerile abdominale. Este foarte util in calmarea durilelor provocate de colici la bebelusi.

Prin adaugarea de coriandru in mancaruri poti preveni bolile cardiovasculare cauzate de depunerile de colesterol si trigliceride pe vasele de sange. Printre afectiunile pentru tratarea carora mai este cunoscut coriandrul se numara si cele reumatice, gastrice si intestinale. In plus, coriandrul contribuie la normalizarea nivelului de insulina la diabetici, diminuand colesterolul, arata un stidiu realizat la Universitatea din Ulster. Tratamentul se face prin consumul zilnic a cate unui litru de infuzie de seminte.

Frunzele de coriandru au proprietatea de a trata alergiile, avand un continut substantial de antihismatice naturale, bioflavonoide si vitamina C. Tratamentul consta in consumul frunzelor de coriandru, in salate, in cure de minumum 12 zile.
In afara persoanelor care au alergie la aceasta planta, pentru consumul de coriandru nu exista alte contraindicatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *