Corinadrul, condiment si medicament

Corinadrul, condiment si medicament

Corinadrul, condiment si medicament

Coriandrul, planta aromatica asemanatoare patrunjelului, cu gust dulce-amarui si numeroase proprietati medicinale, este utilizat de mii de ani in scopuri terapeutice.

Din aceasta planta sunt folosite atat frunzele proaspete, cat si semintele, avand un continut ridicat de siliciu, acid linoleic, taninuri si vitamina C. Actioneaza ca un puternic tonfiant pentru intregul organism si poate trata starile cauzate de oboseala cronica, astenie, dar si starile anxioase si depresive. Contribuie la stimularea secretiilor digestive, favorizeaza eliminarea gazelor intestinale si poate ameliora durerile abdominale. Este foarte util in calmarea durilelor provocate de colici la bebelusi.


Prin adaugarea de coriandru in mancaruri poti preveni bolile cardiovasculare cauzate de depunerile de colesterol si trigliceride pe vasele de sange. Printre afectiunile pentru tratarea carora mai este cunoscut coriandrul se numara si cele reumatice, gastrice si intestinale. In plus, coriandrul contribuie la normalizarea nivelului de insulina la diabetici, diminuand colesterolul, arata un stidiu realizat la Universitatea din Ulster. Tratamentul se face prin consumul zilnic a cate unui litru de infuzie de seminte.

Frunzele de coriandru au proprietatea de a trata alergiile, avand un continut substantial de antihismatice naturale, bioflavonoide si vitamina C. Tratamentul consta in consumul frunzelor de coriandru, in salate, in cure de minumum 12 zile.
In afara persoanelor care au alergie la aceasta planta, pentru consumul de coriandru nu exista alte contraindicatii.



20 Mai 2014 - Sursa: Ziua deConstanta



Articole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016