40 de exper?i sustin dezvoltarea durabil? prin ecoturism la Ro?ia Montan? intr-o scrisoare publica
40 de experţi sustin dezvoltarea durabilă prin ecoturism la Roşia Montană intr-o scrisoare publica
Cornel Comsa: ”Ma voi opune actualelor conditii impuse RMGC”
Cornel Comsa: ”Ma voi opune actualelor conditii impuse RMGC”

Partidul Poporului Dan Diaconescu considera ca statul roman nu se poate pune in genunchi in fata niciunei corporatii, indiferent care este numele acesteia ori domeniul in care activeaza.

In judetul Alba, Rosia Montana Gold Corporation a ingenuncheat PDL si PNL de ani buni de zile, apogeul acestei situatii fiind atins in sedinta de Consiliu Judetean Alba din decembrie 2012, cand, pe un text de memorandum redactat aparent de PR-ul RMGC, consilierii judeteni ai PDL si USL au fost fortati sa semneze si sa consimta ca statul roman este impotent atunci cand este vorba de exploatarea resurselor minerale.

In ceea ce priveste recenta decizie de accelerare a proiectului Rosia Montana si exploatarea zacamintelor in termeni total nefavorabili statului roman, PP-DD se opune termenilor contractuali actuali, asa cum au fost ei prezentati public.

Consideram ca redeventa crescuta de la 4 la 6% si promisele investitii suplimentare in protejarea mediului sunt paleative.

Ieri, in sedinta inaugurala a sesiunii parlamentare de toamna, presedintele Camerei a propus crearea unei comisii parlamentare dedicate proiectului Rosia Montana. Reprezentantul PP-DD in aceasta comisie voi fi eu, si va asigur ca ma voi opune actualelor conditii impuse RMGC, chiar si cele “re-negociate”, intrucat pun interesul statului roman deasupra celor partinice si personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here