Craciunul ECO. Adica dam carnatii pe curcan si piftia pe oua de prepelita

Craciunul ECO. Adica dam carnatii pe curcan si piftia pe oua de prepelita

Traditia nu sta in mancare, incearca sa ne convinga patronii unor restaurante din Constanta, care arunca pe piata o noua oferta: Craciunul Eco.

Ne propun sa inlocuim carnea de porc cu puiul bio, carnatii cu pieptul de curcan, si piftia, cu oua de prepelita.

Toate produsele provin de la ferme ecologice, unde pasarile au fost crescute liber, cu hrana netratata chimic. Si ca meniul sa fie complet, oferta este imbogatita cu ornamente de brad si rochii – tot eco, desigur.

Are insa un atuu greu de ignorat: rochia costa doar 5 lei si cu siguranta nu va trece neobservata la petrecerea din Craciun. Si nu doar tinutele festive se pot face din materiale reciclabile, ci si ornamentele pentru brad.

Ce punem insa pe masa de Craciun?

Patronii unor restaurante ne propun varianta eco, si un meniu ce nu depaseste 50 de lei.

La magazinele cu produse bio un kg de curcan ajunge la 20 de lei, iar gainile de casa – 13 lei kilogramul. La mare cautare sunt si gastele din ograda, cu 20 de lei kilogramul.

Piata produselor bio din Romania nu este la fel de bine dezvoltata ca in alte tari din Uniunea Europeana.

Un studiu facut la noi in tara arata insa ca stilul eco incepe sa prinda, iar clientii sunt in proportie de 75% femei din mediul urban, cu studii medii si superioare si un venit lunar intre 1.500 si 4.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *