Craiova: Oficialii Ford vor cea mai verde uzina din Europa. Borbely ii felicita pentru vopsitoria eco de 60 milioane de euro

0
45

In cadrul vizitei de astzazi a ministrului Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, la Craiova, conducerea companiei Ford s-a laudat cu planurile de mediu pe care vor sa le implementeze, promitand ca uzina din Banie va fi cea mai verde din Europa. Cu aceasta ocazie, Borbely a vizitat vospitoria uzinei fiind multumit de faptul ca economiseste energie si polueaza putin.

Ministrul a vizitat mai multe sectii ale fabricii, fiind insotit de presedintele Ford Romania, Dionisio Campos, de vicepresedintele pentru Relatii Guvernamentale al Ford Europa, Wolfgang Schneider, dar si de o delegatie numeroasa din administratia locala, printre care s-au numarat si presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, prefectul de Dolj Eugen Georgescu si viceprimarii Craiovei, Teodor Sas si Marinica Dinca.

Wolfgang Schneider si Laszlo Borbely

Ministrul a spus ca vizita se datoreaza unei invitatii mai vechi a conducerii Ford. „De aceea am venit si aici pentru ca noi avem nevoie de fabrici de automobile care sa demonstreze capacitatea din Romania ca putem avea asemenea automobile fiabile. Evident eu am vrut sa analizez din punct de vedere al mediului in ce stare se afla intregul proces de productie si ce avem de facut in continuare. Am avut o discutie foarte pragmatica”, a declarat Laszlo Borbely.

Printre sectiile vizitate de Borbely se numara si vopsitoria, de unde a pelcat cu o impresie buna. Ministrul s-a declarat incantat de tehnica folosita de americani. „Dansii folosesc o metoda unica in Europa. Cele trei straturi sunt depuse imediat una dupa alta si prin aceasta economiseste energie si reduce si poluarea. E o aparatura care am inteles ca a costat circa 60 de milioane de euro si este ultraperformanta. In ceea ce priveste alte initiative ale Fordului, am apreciat ca si la lubrifiere si la alte depunere de substante chimicale, care nu o pot stoca ci imediat se recicleaza, sunt initiative care sunt in spiritul a ceea ce dorim sa fie in Romania”, a mai spus ministrul.

Wolfgang Schneider, vicepresedinte pentru realtii Guvernamentale al Ford Europa

Oficialii Ford au declarat ca isi doresc ca uzina din Banie sa devina cea mai verde din Europa. „Uzina este foarte inovativa, cu multe componente high tech pe mai multe planuri, inclusiv in protectia mediului inconjurator, ceea ce inseamna mai putina poluare, mai putina apa consumata, mai putin spatiu”, a declarat Wolfgang Schneider.

Sursa
: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here