CRD lanseaz? programul ecologic “Voluntariat, Verde, Via??”
CRD lansează programul ecologic “Voluntariat, Verde, Viaţă”
CRD lanseaza programul ecologic “Voluntariat, Verde, Viata”
CRD lanseaza programul ecologic “Voluntariat, Verde, Viata”

Centrul Ratiu pentru Democratie (CRD) a anuntat lansarea proiectului “V.V.V. -Voluntariat, Verde, Viata: Program de voluntariat pentru tineri si adulti din Turda”, menit sa faciliteze dezvoltarea personala si dobindirea de competente specifice ecologiei, peisagisticii si dezvoltarii durabile pentru 25 de persoane (10 elevi de liceu si 15 adulti) din Turda, printr-o serie de ateliere de lucru si prin sustinerea de initiative locale “verzi”.

Proiectul se va derula prin Fabrica de Timp Liber, in parteneriat cu Primaria Municipiului Turda si Asociatia Centrul-Ratiu-pentru-Democratie”Gaudeamus” din Republica Moldova.

“In urmatoarele 12 luni, echipa isi propune sa mobilizeze adulti, locuitori ai municipiului Turda, carora sa le ofere mijloacele prin care sa contribuie la producerea schimbarii in oras si sa-si asume un rol mai activ in propria comunitate. Proiectul are si o componenta trans-generationala, prin incurajarea unor activitati comune ale parintilor si copiilor-elevi in ceea ce priveste amenajarea unor noi spatii verzi (in jurul terenurilor de sport ale unitatilor de invatamint, in jurul blocurilor etc.)” – precizeaza reprezentantii CRD.

Potrivit acestora, crearea si intretinerea unor noi spatii verzi, inclusiv unele neconventionale, vine sa completeze media de 4mp spatiu verde/locuitor, media inregistrata in oras, conform masuratorilor Primariei, si care se afla sub cea judeteana.

Intentia initiatorilor programului este ca voluntarii implicati in proiect sa reuseasca sa mobilizeze la rindul lor alti membri ai comunitatii pentru dezvoltarea si implementarea unor initiative proprii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here