Credit de 67 mil. euro pentru un parc eolian din Galati

0
114
Credit de 67 mil. euro pentru un parc eolian din Galati
Credit de 67 mil. euro pentru un parc eolian din Galati

Lukerg Renew, un joint venture intre Lukoil (Rusia) si ERG Renew (Italia), a incheiat un acord cu Raiffeisen Bank International (Austria) si ING Bank (Olanda) pentru un credit de 67 milioane euro, pe o perioada de 11 ani, destinat finantarii proiectului eolian de 70 MW Gebeleisis din zona Galati, conform Mediafax.

Contractul a fost incheiat prin subsidiara Corni Eolian a Lukerg Renew, se arata intr-un comunicat publicat miercuri de compania italiana ERG Renew.

Raiffeisen si ING Bank sunt aranjori principali mandatati ai imprumutului, se spune in comunicat.

Lukerg Renew a preluat anul trecut, de la compania daneza Vestas, parcul eolian Gebeleisis din zona Galati, cu o capacitate totala de 70 MW, pentru 109,2 milioane euro.

Proiectul din zona Galati este operational din luna februarie a anului trecut, functionand cu 35 de turbine a cate 2 MW. Productia medie anuala a unitatii este estimata la peste 165 GWh.

Lukerg Renew este un joint venture intre divizia Lukoil Ecoenergo a grupului petrolier Lukoil, din Rusia, si ERG Renew, din Italia.

Compania a mai cumparat, in 2012, de la compania italiana Inergia, un proiect de 84 MW in judetul Tulcea, compus din 3 grupuri de turbine eoliene situate in localitatile Dorobantu, Topolog si Casimcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here