CE BEM, CE MINCAM
Amestecul de zaharuri rafinate cu grasimi vegetale imprima o valoare energetica ridicata. Stilla dolce este o crema cu gust de ciocolata pentru torturi. Inainte sa o pregatiti, cititi cu atentie eticheta pentru a vedea ingredientele: „zahar, sirop de glucoza, cacao cu continut redus de grasime, grasime vegetala, amidon de cartofi modificat E 1404/E 1410/E 1414/E 1420/E 1440, ge-latina de porc, emulgatori: E 471 – mono si digliceride ale acizilor grasi, E472 – esterii acidului acetic cu mono si digliceridele acizilor grasi, proteine din lapte, co-lorant: 150c – caramel amoniacal, regulator de aci-ditate: acid citric – E 330”.

Producatorul ne atrage atentia ca in plic se mai pot gasi „ur-me de lapte, boabe de soia, griu, alune si nuci”.

ANALIZA.
Din compozitia cremei rezulta ca are un profil nutritional dezechilibrat, cu exces de zaharuri cu index glicemic ridicat. Prof. Mencinicopschi ne atrage atentia ca, desi nu are eticheta nutritionala, ingredientele spun despre acest produs ca are o valoa-re energetica foarte ridicata. Grasimile vegetale, a caror natura botanica nu o cu-noastem, contribuie din plin la numarul mare de calorii, iar amestecul de zahar rafinat cu grasimi are efect nociv. Produsul nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suprapondera-lilor si obe-zi-lor, celor cu rezistenta la insulina, cu sindrom metabolic (maladii cardiovasculare, diabet de tip II, boli neurodegenerative, cancere), celor cu poliartrite reumatoide, osteoporoza. Diabe-ti-cii vor cere sfatul medicului.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here