Crudul adevar din spatele produselor de lux din piele si blana

Crudul adevar din spatele produselor de lux din piele si blana
Crudul adevar din spatele produselor de lux din piele si blana

Te-ai intrebat vreodata care este povestea din spatele hainelor si accesoriilor din piele sau blana, pe care an de an le admiram in colectiile celor mai renumiti designeri internationali? Diva Hair iti dezvaluie crudul adevar.

Periodic, marile case de moda sacrifica milioane de animale pentru a le folosi mai apoi pielea si blana la confectionarea produselor de lux. Chinurile la care sunt supuse aceste animale pentru a satisface cele mai pretentioase gusturi in materie de moda, sunt inimaginabile. Dupa ce sunt inchise in custi speciale, ele sunt castrate fara anestezie, le sunt taiate cozile, iar mai apoi sunt electrocutate, ca mai apoi sa fie jupuite de blana si piele.

Animalele sunt torturate pentru confectionarea hainelor din piele sau blana

Te-ai gandit vreodata cate specii de animale sunt omorate si macelarite pentru obtinerea celor mai opulente produse din piele? Majoritatea articolelor din piele care sunt produse si vandute in Statele Unite ale Americii sunt confectionate nu numai din piele de sarpe sau crocodil. Zebrele, bizonii, bivolii de apa, cangurii, elefantii, tiparii, rechinii, delfinii, focile, morsele si broastele testoase sunt vanate si omorate exclusiv pentru pielea lor considerata a fi extrem de valoroasa.

 

Tratamentul uman nu reprezinta o solutie pentru cei care se ocupa cu jupuirea animalelor pentru a le transforma mai tarziu pielea in produsele pe care le purtam noi in viata de zi cu zi. Potrivit cercetarilor, aligatorii care sunt capturati si tinuti in conditii mizere in ferme, sunt batuti cu brutalitate cu ciocane si topoare. Ce este mai socant este ca nu de putine ori se intampla ca animalele sa ramana consiente, in agonie chiar si doua ore dupa ce sunt batute sau electrocutate si jupuite.

Te intrebi la ce este utila pielea unuicangur? In Australia, pantofii jucatorilor de fotbal sunt confectionati din pielea exoticului animal. Chiar daca guvernul Australian cere vanatorilor sa impuste animalele, acestea de fapt se pare ca sunt decapitate si lovite puternic in cap pentru a li se distruge creierul.Unul dintre cei mai mari fotbalisti mondiali, David Beckham, s-a aratat de-a dreptul scandalizat de aceste proceduri, si in semn de protest, in anul 2006 si-a schimbat pantofii din piele de cangur cu altii din materiale sintetice.

Pielea iezilor este folosita pentru confectionarea manusilor din piele, in timp ce pielea viteilor si a mieilor nenascuti (ei sunt avortati) este foarte cautata pentru producerea accesoriilor de lux.

In ciuda petitiilor si actiunilor organizatiei care lupta pentru drepturile animalelor din intreaga lume, PETA, necuvantatoarele sunt in continuare supuse tratamentelor ingrozitoare de dragul modei. Ceea ce este si mai socant, este ca marile case de moda nu mai au nicio retinere in a se lauda cu faptul ca si-au achizitionat propriile ferme.

Devastator: Cum se obtin hainele din blana naturala in China si SUA

In fermele de animale din China, care se ocupa strict cu producerea blanurilor, care mai apoi sunt distribuite caselor de moda, tratamentele la care sunt supusele necuvantatoarele sunt de-a dreptul macabre.

O echipa de investigatori sub acoperire s-a deplasat la o ferma de animale chineza, insa in mod sigur nu era u pregatita pentru experienta traumatizanta la care a luat parte. Chiar si cainii, pisicile si iepurii sunt tinuti in custi mizere, sunt  torturati, electrocutati pana ce devin inconstienti (nu morti), dupa care sunt jupuiti de vii pentru a servi drept material creatorilor de moda nemilosi.

Multe animale nu sunt eutanasiate, ci sunt inca vii si constiente in momentul in care sunt legate si supuse tratamentelor de tortura, ele luptandu-se in zadar pentru a scapa de soarta crunta care le asteapta. Dupa ce sunt jupuite in intregime, unele necuvantatoare inca mai respira cu greu, misca si clipesc din ochi asteptandu-si sfarsitul.

 

 

Statul Chinez, unul dintre cei mai mari exportatori de blanuri din lume, a starnit un profund sentiment de dezgust si revolta in randul activistilor care se lupta pentru drepturile animalelor. Din nefericire, in China nu exista legi sau amenzi care sa ii impedice pe fermieri sa macelaresca animalele pentru blana, sustine PETA.

Intr-un clip filmat de catre investigatorii care au dorit sa afle dedesupturile producerii pieselor din blana, animalele sunt electrocutate pana cand devin inconstiente, decapitate sau pur si simplu supuse celor mai crude tratamente, care depasesc orice limita a imaginatiei.

Printre desingerii care folosesc in creatiilor lor blanuri importate din China, se numara bebe si Michael Kors, in timp ce alte case de moda precum Ralph Lauren, Tommy Hilfiger si Stella McCartney au refuzat cu vehementa folosirea blanurilor naturale.

Aproximativ 30 % din produsele din blana vandute in Statele Unite, provin de la animale care sunt vanate si capturate. In fiecare an, mii de caini, pisici, pasari, dar si alte animale chiar si pe cale de disparatie care au ghinionul de a intra in raza vizuala a vanatorilor sunt mutilate sau omorate din cauza capcanelor amplasate strategic. Care este motivul pentru care aceste necuvantatoare sunt omorate cu bestialitate? Vanatorii sustin ca aceste animale nu au niciun fel de valoare economica, si sunt numite „gunoaiele societatii”.

Chanel aproba produsele din piele si blana naturala achizitionand propria tabacarie

La sfarsitul anului trecut, renumitul brand francez Chanel, a dezvaluit lumii intregi faptul ca in sfarsit a reusit sa cumpere tabacaria Bodin-Joydeux, una dintre cele mai cunoscute fabrici care asigura aprovizionarea cu piele de miel, care este tot mai folosita de casele de moda datorita faptului ca este foarte matasoasa.Insa chiar daca tabacaria respectiva a fost cumparata de Chanel, Bodin-Joydeux nu va produce pielarie exclusiv pentru francezi, ci va continua sa aprovizioneze si alti clienti, pentru care anual se produc peste 500.000 de fasii de piele. Pana si unul dintre reprezentantii Chanel a marturisit ca va continua sa lucreze cu producatorii respectivi, cu care colaboreaza deja de 3 decenii: „Folosim mai mult de jumatate din ceea ce ei produc, si vom continua in aceeasi maniera”.

Hermes creste crocodili in propriile ferme

Atunci cand vine vorba de genti, Hermes este considerat a fi brandul de referinta al creatiilor clasice, de lux. Putini stiu insa cum sunt confectionate posetele care sunt admirate la bratul vedetelor de pretutindeni.

 

De curand, directorul executiv al casei de moda a dezvaluit pentru Reuters, ca Hermes a ajuns sa isi creasca proprii crocodili in ferme din Australia.Pentru o singura geanta, sunt sacrificati 3-4 crocodili, anual Hermes producand cu aproximatie, peste 3000 de genti. Ingrijirea crocodililor presupune costuri exorbitante, mai ales avand in vedere ca reptilele sunt tinute in incaperi separate pentru a le proteja pielea de muscaturi sau alte deteriorari.

 

De atlfel, Hermes a oferit spre licitatie cateva genti confectionate din piele de crocodil si taur matur, accesorii care s-au vandut cu succes, in schimbul unor sume exorbitante. Dezarmant este faptul ca sute de persoane s-au batut practic pentru gentile in favoarea carora au fost sacrificate animale nevinovate. Licitantii nu au avut nicio retinere in a-si goli conturile bancare de zeci si chiar sute de mii de dolari pentru a pune mana pe exemplarele pretioase marca Hermes.  Cea mai scumpa s-a dovedit a fi o geanta din piele de crocodil si taur, care a fost cumparata pentru suma de 125.000 de dolari. Crezi ca doar crocodilii si taurii au fost sacrificati pentru extravagantele genti? Pielea de miel si de capra au reprezentat materiile prime pentru confectionarea gentilor Hermes, care costa in medie in jur de 18.000 $.

Oscar de la Renta si blana de vulpe argintie

In anul 2012, casa de moda Oscar de la Renta a fost subiectului unui adevarat scandal, dupa ce a dezvaluit cele mai noi accesorii din respectiva colectie: o pereche de casti din blana naturala de vulpe.  Castile cu pricina, care au fost realizate in colaborare cu Dr.Dre si ale caror pret se ridica la 695 $, au fost descrise ca fiind „acoperite in blana luxoasa de vulpe arginitie”.

Cum era de asteptat, reprezentantii PETA au luat masuri, scriindu-i o scrisoare deschisa lui Dr. Dre si implicit, casei de moda, in care ii recomanda rapperului sa nu mai risipeasca blana animalelor exotice creand astfel de piese. „Avand in vedere ca sunt atat de multe materiale care nu implica macelarirea animalelor lipsite de aparare, speram ca veti tine cont de necuvantatoare si ca veti alege sa nu mai folositi blana si pielea animalelor exotice in viitoarele colectii”, a scris Michelle Cho, reprezentant PETA.

Cea mai scumpa patura din blana de zibelina

Se pare ca cea mai scumpa blana, este cea a zibelinei rusesti. Anul trecut, casa Marc Kaufman din New York a realizat la comanda, pentru un membru al familiei regale al carui identitate nu a fost dezvaluita, o patura imensa din blana naturala de zibelina, care s-a vandut cu 900.000 $. O soarta asemanatoare a avut-o o alta patura din blana naturala, de aceasta data ce apartinea unei vulpi rosii.

 

Inca din anul 1910, Kaufman este recunoscut pentru confectionarea hainelor si jachetelor din blana naturala de lux, inclusiv faimoasa patura realizata din cea mai pretioasa blana. Americanii au profitat de valoarea zibelinei, confectionand si haine din blana sa, care se vand in schimbul miilor de dolari din pricina carora sunt omorate necuvantatoarele.

Campania  PETA – I’d rather go naked than wear fur

Din nefericire, campaniile initiate de PETA nu reusesc sa impedice in totalitate torturarea animalelor care nu se pot apara. Multe vedete internationale vor sa traga un semnal de alarma alaturandu-se in continuare campaniei lansate de PETA – I’d rather go naked than wear fur (Prefer sa umblu goala, decat sa port blana). Charlize Theron, Olivia Munn, Eva Mendes, Natalie Imbriglia, Mark Ronson, Elisabeta Canalis si Steve-O, sunt doar cateva nume car fac parte dintr-o lunga lista de vedete care profita de celebritatea lor pentru a-i impiedica pe oameni sa mai cumpere haine din blana sau piele naturala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *