Cultivarea legumelor bio, cea mai rentabila afacere

Cultivarea legumelor bio, cea mai rentabila afacere

Intrebat care ar fi cea mai rentabila afacere cu care romanii ar putea penetra piata europeana, un oficial a raspuns prompt: cultivarea legumelor ecologice.

Grija pentru sanatate, in general, si pentru cea a copiilor, in mod special, meniurile marilor restaurante, dietele simandicoase – toate reclama produse sanatoase, cultivate ecologic.
Chiar sambata trecuta am vazut in emisiunea „Ferma”, cum doi avocati, oameni care ar fi putut face bani frumosi cu meseriile lor, au infiintat ferme pentru cresterea vacilor. Au dat viata stresanta de la oras pe cea sanatoasa din mediul rural. Si sunt multumiti de alegerea facuta pentru ca, pe langa vacute, mai cresc si pasari si-au construit un solar si o gradina de legume cu de toate.
La acestea se adauga stirile alarmante, larg difuzate de catre toate ziarele, radiourile si televiziunile, care ne informeaza ca cel putin 50% dintre fructele, legumele si cerealele produse in UE contin pesticide! Prin urmare, jumatate dintre legumele si fructele pe care le consumam zilnic, alaturi de copiii nostri, contin substante toxice extrem de periculoase! Problemele hormonale grave, sterilitatea, cancerul sau malformatiile la copii sunt doar cateva dintre cele mai grave afectiuni provocate de pesticide!
… Puteti schimba aceste date si chiar viata copiilor vostri axandu-va pe agricultura ecologica: cultivarea legumelor in sistem ecologic.
Argumente pentru o cultura ecologica
Agricultura ecologica este si o problema de educatie, mai cu seama a tineretului, in spiritul respectarii naturii si a cunoasterii traditiilor in cultivarea pamantului.
Un exemplu deosebit in acest sens il ofera China, natiune la care respectul fata de munca pamantului si de natura a fost cultivat de traditia multimilenara a civilizatiei chineze la cel mai inalt nivel. Nu intamplator si astazi se zice ca agricultorul chinez “nu lucreaza pamantul, el il sculpteaza”.
Acesta este si motivul pentru care, aplicand si astazi o agricultura organica bine fundamentata, fara investitii materiale deosebite, dar cu o mare investitie de munca si respect fata de natura, chinezii (alaturi de coreeni si japonezi) au reusit sa-si mentina solurile fertile timp de peste 5.000 de ani, fiind singurele exemple pozitive in istoria multimilenara a civilizatiei umane. Nu este intamplator ca alaturi de alte produse industriale, produsele agricole chinezesti au cucerit piata mondiala fiind unul din cei mai redutabili concurenti.
Iata doar cateva dintre avantajele unei afaceri in sistem ecologic:
Cultura de legume ecologice este una dintre cele mai profitabile afaceri familiale care se poate desfasura intr-o ferma agricola relativ mica (2-10 ha);
Astazi, din ce in ce mai multa lume se orienteaza catre o alimentatie sanatoasa cu legume naturale. Alimentatia noastra trebuie sa contina legume! Cine nu mananca legume are de-a face cu doctorul!
72% din piata europeana cere produse naturale! Putem fi chiar noi furnizorii de legume, nu? Agricultura ecologica asigura o piata sigura de desfacere, un atuu perfect pentru afaceri rentabile!
Puteti beneficia de fonduri speciale pentru agricultura ecologica! Si de la UE si de la STAT! Subventii de 50% din valoarea taxei de inspectie si certificare, precum si de un sprijin financiar, care poate ajunge la 700 lei pe hectar, sau pentru irigarea terenurilor. Sunt ale tale daca actionezi rapid!
Conditiile pedo-climatice din tara noastra avantajeaza agricultura ecologica pentru a obtine legume variate si atat de dorite de piata europeana! Indiferent ca sunt tomate, ardei, vinete sau pepeni, se pot obtine legume de calitate.
Ce inseamna agricultura ecologica pentru dvs.? Bani, foarte multi bani!
Primul cultivator atestat de legume ecologice
Domnul Mircea Burde, primul cultivator atestat de legume ecologice din Lupusel – Maramures, ne spune: „Am inceput in 2000, iar acum am 1.700 de mp de solarii cu legume si ceva pamant in curte. In fiecare an cheltuiesc cateva zeci de mii de lei pentru cultura de legume: tomate, castraveciori, ardei si vinete. Sunt lider de piata la ridichi. Ies cu legume pe piata de patru ori pe an (patru sezoane). Strainii care au inceput sa ma caute pentru a-mi cumpara marfa, legume de calitate, sunt impresionati de ridichea uriasa. O ridiche poate ajunge sa cantareasca chiar si un kilogram! Pretul ei variaza intre 1 si 3,5 lei, in functie de greutate. Pacat ca productia de legume nu este atat de mare pe cat ar vrea ei sa cumpere!” Iata cum a reusit Mircea Burde in afaceri bazate pe agricultura ecologica.
… si afacerea dumneavoastra profitabila!
Daca v-ati hotarat sa faceti agricultura ecologica, Ghidul practic – Cultivarea legumelor in sistem ecologic este cel mai bun sprijin cu putinta. Va invata totul de la A la Z cu privire la culturi de legume cu mare cautare pe piata. Grupate pe familii, aceste legume sunt prezentate detaliat: conditii necesare, perioade de infiintare a culturii de legume, scheme de plantare, lucrari de intretinere, recoltare, riscuri, avantaje… ce mai! Absolut tot ce va interesaza pentru a avea culturi exceptionale de legume cultivate ecologic.
Beneficiati de un plan de afaceri pe care se sprijina intreaga initiativa legata de culturile de lugume ecologice. Acest plan de afaceri va ajuta sa aveti in vedere, inca din start, aspecte importante de care depinde succesul dvs. si, foarte important, va conduce la obtinerea finantaii dorite.

Folositi acest moment pentru a demara o afacere extrem de profitabila si puternic sprijinita la nivelul UE: cultivarea legumelor in sistem ecologic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *