Cum facem conversia la viticultura ecologica?

Cum facem conversia la viticultura ecologica?
Cum facem conversia la viticultura ecologica?

De cativa ani buni, produsele agroalimentare ecologice s-au numarat printre sectoarele de piata cu cea mai rapida crestere pe plan national si international. In aceste tendinte se inscrie si productia viti-vinicola ecologica.

Viticultura ecologica are ca scop utilizarea la minimum a inputurilor (materii si materiale) din afara fermei si, in acelasi timp, interzice folosirea oricarei substante obtinute prin procese chimice de sinteza.
Inputurile care pot fi folosite in agricultura ecologica se regasesc in Regulamentul (CE) nr. 889/2008, Anexa 1, din 5 septembrie 2008, privind stabilirea normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice.

Conversia la plantatia ecologica garanteaza recolte cu un continut minim de reziduuri, protejeaza sanatatea specialistilor care fac tratamente fitosanitare, evita poluarea aerului, a apei si a solului, este sigura pentru sanatatea consumatorilor.

Mai multe detalii privind trecerea la sistemul ecologic si protectia culturii puteti citi in revista Ferma – ianuarie 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *