Cum reduci consumul de benzina: cinci mituri distruse

    Cum reduci consumul de benzina: cinci mituri distruse
    Cum reduci consumul de benzina: cinci mituri distruse

    Persista inca in convingerile soferilor mai multe idei despre cum poate fi economisita benzina sau motorina: consuma mai putin masinile de capacitate mai mica, sau cele cu transmisie automata. Market Watch citeaza un raport al Agentiei Pentru Protectia Mediului din SUA, care contrazice si alte mituri, cum ar fi acela ca economisesti carburant daca eviti pornirile dese ale motorului.

    Multe dintre eforturile consacrate de a economisi carburant se dovedesc a fi inutile si constituie o risipa de timp si bani, potrivit unui raport al Fuel Economy, site-ul Agentiei Pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) .

    Iata care cateva mituri daramate de raportul citat de MarketWatch:

    1. Masinile mici fac economisesc mai mult (sau nu)
    Este o problema de alegere corecta a marcii dar si in functie de nevoile specifice de transport. Tehnologiile moderne de transmisie, injectie, proiectare a caroseriei si cele dedicate motoarelor diesel au adus masinile de clasa medie in topul celor mai eficiente 10 masini.

    2. Transmisia manuala este intotdeauna mai economicoasa decat cea automata (sau nu)
    Progresele tehnologice ale transmisiilor automate au adus masinile care le utilizeaza c el putin la acelasi nivel de consum ca si al celor cu transmisii manuale.

    3. Pornirile dese consuma mai mult carburant (sau nu)
    Motoarele cu sisteme moderne de injectie pornesc eficient, mai ales cand sunt deja incalzite. Motorele moderne lasate sa functioneze in parcare consuma cam doi litri de carburant pe ora. Repornirea deasa a motorului nu mai poate duce decat la stricarea demarorului.

    4. Motoarele trebuie incalzite inainte inceperea calatoriei (sau nu)
    Vehiculele moderne pot incepe sa ruleze la cateva secunde dupa pornirea motorului, chiar daca nu pot fi incarcate la sarcina maxima.

    5. Masinile consuma mai mult pe masura ce imbatranesc (sau nu)
    Chiar si masinile de 10 – 15 ani au o crestere de consum redusa daca sunt bine intretinute, potrivit EPA.

    In plus, cateva operatiuni simple duc la economii mai mari decat ar crede scepticii>

    Schimbati filtrul de aer. Folositi aditivii suplimentari (nu numai carburantii aditivati). Folositi carburantii premium (diferenta de pret ar face banii).

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *