Cum sa cresti o planeta/ Despre puterea plantelor, intr-un documentar fascinant

0
66
Cum sa cresti o planeta/ Despre puterea plantelor, intr-un documentar fascinant
Cum sa cresti o planeta/ Despre puterea plantelor, intr-un documentar fascinant

BBC Knowledge va difuza, incepand de joi, 27 februarie, la ora 23:00, documentarul „Cum sa cresti o planeta”, care ofera o perspectiva fascinanta asupra evolutiei planetei noastre. Documentarul prezinta rolul plantelor care au condus Pamantul la forma pe care o are astazi si contributia lor la evolutia fiecarui animal din lume, inclusiv a oamenilor.

Primul episod descrie felul in care plantele au creat lumea. O echipa de botanisti, vanatori de plante si oameni de stiinta dezvaluie schimbarile fundamentale din istoria Pamantului determinate de existenta plantelor: crearea oxigenului indispensabil vietii, a solului sau soarta animalelor de pe Pamant.

Al doilea episod arata modul in care florile au adus miracolul culorii pe o planeta anosta si monocromatica, analizand, in acelasi timp, puterea semintelor.

Ultimul episod aduce in prim plan cea mai puternica planta din istoria Pamantului: iarba. Iarba a devenit cel mai eficient generator de oxigen de pe Pamant. A transformat terenurile intr-un infern in flacari si a ajutat la umplerea marilor cu viata. A creat mediul pentru ca stramosii nostri sa coboare din copac si sa inceapa sa mearga pe picioarele din spate. Si, mai presus de orice, a dus la civilizarea umanitatii. BBC Knowledge poate fi receptionat in retelele Romtelecom, Digi si Orange TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here