Curatenia, arma principala a ecoturistului

In vacantele sale la munte, turistul roman ar trebui sa ia cu el in drumetii saci de plastic pentru gunoi si sa arunce gunoiul numai in locuri special amenajate. De asemenea, focul ar trebui aprins numai in spatiile permise. Un ecoturist ar trebui sa anunte imediat autoritatile despre orice accident ecologic sau act de braconaj.

La mare, ecoturistul ar trebui sa pastreze curatenia pe plaja si sa foloseasca locurile special amenajate pentru depozitarea gunoiului. Fie ca merge la munte, la mare sau in mediul rural, ecoturistul va utiliza pe cat posibil bicicleta, trenul sau autocarul si cat mai putin autoturismul personal.

Pentru a avea un comportament ecoresponsabil, in vacanta, romanii trebuie sa-si schimbe mentalitatile si obiceiurile. „Daca suntem constienti in fiecare zi de vacanta de actiunea noastra asupra mediului, atunci avem ocazia sa reducem impactul negativ asupra mediului generat de activitatile noastre”, conchide Andrei Banu.

Inginer chimist convertit in ecologist
Andrei Banu e inginer chimist francofon, cu stagii de pregatire in Franta. A lucrat la Institutul de Cercetari Chimice Bucuresti, de unde a plecat, ca cercetator stagiar, la Universitatea Louis Pasteur din Strasbourg. De aici, a venit in Romania, unde a lucrat la un laborator pentru controlul reziduurilor de pesticide al Ministerului Agriculturii. In 2006, a lucrat la Institutul National de Administratie. Anul trecut, a lucrat la Prefectura Regiunii Aquitaine-Bordeaux, unde a fos stagiar in domeniul fondurilor structurale.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *