CUTREMURUL DIN CHINA. NUMARUL VICTIMELOR AR PUTEA DEPASIT 50.000

Bilantul victimelor cutremurului care a devastat China in urma cu trei zile a depasit 19.500 de morti, in provincia Sichuan, in urma unui bilant al autoritatilor locale, citate de China Noua. Iar Guvernul chinez a anuntat ca numarul mortilor ar putea atinge cifra de 50.000 de persoane. Alte zeci de mii de oameni sunt dati disparuti. Echipele de salvare se lupta sa scoata din daramaturi miile de oameni ingropati de vii. Sansele de a-i gasi in viata sunt tot mai mici.

Zeci de mii de sinistrati asteapta disperati ajutoare. Sute de elicoptere ale armatei arunca pachete cu alimente in regiunile blocate. In aceeasi zona, alte echipe de interventie lupta sa acopere o spartura aparuta intr-un baraj. Oamenii stiu ca, daca peretele cedeaza, va fi un nou dezastru.

900 de turisti straini, americani, britanici si francezi au ramas izolati in regiunile devastate de cutremur. Potrivit oficialilor, toti sunt in afara oricarui pericol. Desi au acceptat ajutoarele internationale, autoritatile chineze au refuzat accesul echipelor straine de interventie, invocand problemele de comunicare. Totusi oficiali au permis accesul unei echipe de interventie din Japonia.

Potrivit estimarilor, seismul de 7,9 pe scara Richter a afectat 10 milioane de oameni.

Sursa: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *