De ce nu exista alimente albastre?

De ce nu exista alimente albastre?
De ce nu exista alimente albastre?

Albastrul e un pigment dificil de creat in natura. Culorile albastre sunt asociate cu chimia alcalina, iar majoritatea plantelor si animalelor au un metabolism usor acid.

Putinele plante cu flori albastre au acest pigment numai in petale, care devin adesea violet sau roz, la momente diferite sau in soluri acide. Nici coacazele nu sunt albastre, ci violet sau indigo, insa invelisul alb prafos le face sa para albastre cand sunt coapte.

Culoarea albastra la animale e obtinuta mai degraba prin solzi mici care reflecta lumina in zona albastra a spectrului (iridiscenta), nu prin pigment. Fiindca albastrul e rar in natura, am evoluat in asa fel incat nu-l gasim apetisant, astfel ca presiunea adaptativa favorizeaza fructele rosii.

– See more at: http://www.obiectiv.info/de-ce-nu-exista-alimente-albastre_52393.html#sthash.vRT6wZDN.dpuf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *