De Florii, in toata tara va fi marcata Ziua Nationala a Turismului Rural

De Florii, in toata tara va fi marcata Ziua Nationala a Turismului Rural

De Florii, in toata tara va fi marcata Ziua Nationala a Turismului Rural

Duminica, 13 aprilie, cu ocazia Sarbatorii Floriilor, in toata tara va fi marcata Ziua Nationala a Turismului Rural. Evenimentul aniversar principal va avea loc la Fundata, o comuna aflata la inaltime si la propriu, si la figurat, unde se afla pensiuni de toate categoriile, inclusiv de 5 margarete, dintre care unele au obtinut premiile “Margareta de aur”. Pe de alta parte, vor mai fi manifestari in toate zonele traditionale ale Romaniei, cu activitati de turism rural. De asemenea, cu aceasta ocazie, a renasterii naturii, se lanseaza noul sezon de turism rural, care va avea ca momente de varf cu Sfintele Sarbatori de Paste, 1 Mai si, fireste, vacanta de vara.

Manifestarea de la Fundata este organizata de Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) – Filiala Brasov si de Primaria Fundata, cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), la Caminul Cultural Fundata, si se va desfasura pe toata perioada week-endului (12 si 13 aprilie). Vor fi sustinute conferinta “Oportunitati pentru turismul rural si dezvoltare rurala” precum si interventii si prezentari despre Florii, despre Fundata, despre pensiuni, despre importanta agroturismului si despre mestesugurile traditionale. Participantii vor vizita pensiunile din zona si vor asista la un spectacol folcloric si la un joc de lasere.


Vor avea loc demonstratii ale mesterilor populari, prezentarea ofertelor turistice tematice si a itinerariilor precum si o expozitie gastronomica cu produse traditionale si cu degustarea acestora. Preotul Petecila Bogdan va sfinti crengutele de salcie si vor avea loc dezbateri despre Sirnea, primul sat turistic din Romania. Alte teme ale reuniunii vor fi “Turismul Rural promovat prin traditii” si “Cresterea circulatiei turistice prin pastrarea autenticitatii”. Evenimentul de la Fundata se va incheia cu un spectacol folcloric sustinut de ansamblul din Fundata si invitati din comuna Izvoarele, Prahova.
Toate manifestarile ANTREC din acest an se desfasoara sub auspiciile “ANTREC Romania la aniversarea a 20 de ani – Pastram traditiile”, precum si a 10 ani de la infiintarea revistei specializate “Vacante la tara”.

“Nici nu stiu cand au trecut 20 de ani de ANTREC. Turismul rural reprezinta unica forma de turism care a pornit de la zero dupa 1990. Ca noutate, in acest an ANTREC va promova mai multe sejururi tematice. Pe langa turismul rural in sine, noi am lansat festivalurile ca atractie turistica, desi mereu au existat sarbatori in mediul rural, gen Nedeia, iarmaroace, deoarece aceasta reprezinta, pana la urma, viata satului. Evenimentele au sprijinit enorm dezvoltarea turistica in diverse zone. De exemplu, comuna Ciocanesti din judetul Suceava, langa Vatra Dornei, nu era atat de cunoscuta pana cand ANTREC nu a organizat acolo Festivalul Pastravului pentru prima data, in 2004. Apoi a urmat Festivalul Oualor Incondeiate, care a impulsionat si mai mult turismul din zona si a atras agentiile de turism.

La ora actuala, ANTREC organizeaza anual, in toata tara, zeci de evenimente importante, pe tot parcursul anului. In acest an, care marcheaza 20 de ani de la infiintarea ANTREC, vom avea si mai multe evenimente. Pana la sfarsitul anului intentionam sa lansam o strategie de dezvoltare si promovare a turismului rural la nivel national, avand in vedere contextul actual si evolutia preferintelor consumatorilor”, a declarat doamna Dr. Maria Stoian, presedinte fondator ANTREC. (foto: Cristian-Alexandru CĂTANĂ)12 Apr 2014 - Sursa: Ziarul ActualitateaArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016