De la 6 la 82 de ani, voluntariatul la impaduriri nu are limita de varsta

De la 6 la 82 de ani, voluntariatul la impaduriri nu are limita de varsta

De la 6 la 82 de ani, voluntariatul la impaduriri nu are limita de varsta

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila anunta incheierea cu success a celei de-a XIII-a campanii de plantari din programul de impaduriri. Cu fondurile stranse prin proiectul Padurea Copiilor si cu ajutorul companiilor partenere, 1 nou hectar a fost plantat si 6 au fost ingrijite in comuna Poroschia, judetul Teleorman, aducand suprafata totala impadurita de ViitorPlus in sudul tarii la 37 hectare.

Daca anul trecut campania de plantari de primavara s-a apropiat de un sport extrem prin organizarea Ultraplantarii (3 zile consecutive de munca cu noptile petrecute tot pe teren, la cort), anul acesta a atins extreme meteorologice si demografice. In cele 5 zile de plantari, vremea a oscilat intre soare imbietor (20˚C), vant potrivnic (40-45 km/h) sau ploaie, insa majoritatea voluntarilor nu s-au lasat descurajati de vreme si au venit cu mic, cu mare. Cel mai tanar voluntar prezent in aceasta campanie a avut doar 6 ani, iar cel mai varstnic 82.


In total, in aceasta primavara au participat la plantari 250 de voluntari din partea companiilor Accenture, Intel si METRO Cash & Carry Romania, a echipei Duba Libre inscrisa la Mongol Rally, a Facultatii de Agricultura, specializarea Silvicultura, a Scolii nr. 165 din capitala, a asociatiei ViitorPlus, din randul alergatorilor la Crosul Padurii si din comunitatea locala.
„Prin Padurea Copiilor ne dorim sa plantam un puiet pentru fiecare nou nascut, sa crestem suprafata impadurita din zone care chiar au nevoie de acest lucru, dar si sa incurajam comportamente responsabile fata de mediu. De la cei mai mici la cei mai mari, voluntarii la plantari, alergatorii care sprijina cauza si partenerii nostrii ne arata ca nu suntem singurii care vrem acest lucru si ca impreuna putem schimba mentalitati in mai bine,” mentioneaza Teodora Palarie, manager program de impaduriri ViitorPlus.

Plantarea celui mai nou hectar in Padurea Copiilor a fost posibila datorita sponsorilor financiari Accenture, ING Asigurari de Viata, Intel, METRO Cash & Carry Romania, Scania Credit Romania, Stem SURE, a celor 48 companii inscrise in proiectul Recicleaza pentru copaci! si a evenimentului sportiv caritabil Crosul Padurii powered by Dolce Sport, organizat de ViitorPlus cu sprijinul partenerilor Romtelecom si Cosmote. Nelipsit partener logistic in campania de plantari a fost Avis Romania.

Padurea Copiilor este o campanie de strangere de fonduri prin care se doreste plantarea si ingrijirea unui puiet pentru fiecare nou nascut din Romania, parte din programul de impaduriri organizat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila. In cadrul acestui program, ViitorPlus a plantat si ingrijit 37 de hectare de padure (peste 227.000 de puieti) pe terenuri degradate din sudul tarii, dintre care 8 hectare au ajuns la stadiul de masiv (nu mai necesita interventie umana pentru a se dezvolta). Pentru a marca aceasta reusita, anul acesta va avea loc un eveniment de lansare a padurii infiintate de ViitorPlus in localitatea Dragos-Voda din judetul Calarasi.18 Apr 2014 - Sursa: Romania PozitivaArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016