DECIZIE

Criteriile dupa care se autorizeaza enzimele ar trebui actualizate si simplificate, iar acestea ar trebui aprobate numai daca acest lucru este in beneficiul consumatorului, este de parere Comitetul pentru Mediul Inconjurator din Europa. La ora actuala, compusii organici sint utilizati in industria alimentara la fabricarea berii, la obtinerea brinzei si la coacerea alimentelor. In Europa, aditivii sint utilizati in functie de anumite criterii propuse de Comisia Europeana (CE) in 2006. Insa, din cauza parerilor foarte diferite ale forurilor si a numeroaselor studii care s-au efectuat, exista dubii cu privire la multi dintre ei. CE va alcatui o lista concreta cu cei care sint aprobati sau interzisi, pe care o va trimite Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) pentru a-si da acordul. Decizia finala va fi luata in iulie 2008.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *