Declaratia Starbucks referitoare la consumul de apa

starbucksRecunoastem ca sistemul de actual de chiuvete pentru ustensile si cantitatea de apa care este utilizata de acest sistem reprezinta o chestiune care necesita atentia noastra imediata. In acest moment depunem toate eforturile pentru a raspunde acestei situatii. Provocarea cu care se confrunta Starbucks este sa stabileasca un echilibru intre conservarea apei si necesitatea de a asigura siguranta consumatorului.

Sistemul actual de chiuvete pentru ustensile si-a dovedit eficienta pentru clatirea reziduurilor alimentare, fiind o tehnica de comun acceptata si utilizata in industria de profil. Acest sistem ajuta la curatarea ustensilelor si previne dezvoltarea bacteriilor. El garanteaza ca respectam si chiar depasim atat propriile noastre standarde referitoare la sanatate cat si pe cele ale pietelor locale, iar acest aspect este o prioritate pentru noi.

Ne concentram eforturile pentru a gasi solutii alternative prin care sa minimizam consumul de apa si sa respectam in acelasi timp reglementarile cu privire la siguranta alimentelor, astfel ca evaluam indeaproape mai multe solutii alternative. Ne angajam sa implementam noi metode atata timp cat acestea se dovedesc sigure si eficiente.

Modul nostru actual de a utiliza apa respecta directivele Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Agentiei SUA pentru Protejarea Mediului (EPA) si Uniunii Europene (EU) referitoare la standardele pentru rezervele de apa stocate. Insa, recunoastem ca exista in continuare oportunitati pentru a ne reduce consumul total de apa.

Pentru a minimiza consumul de apa in cafenelele noastre, partenerii (angajatii) nostri sunt incurajati sa mentina jetul continuu din chiuvete la un nivel minim, in timpul orelor de functionare. De asemenea, sunt instruiti sa il intrerupa complet cand cafeneaua se inchide.

Pe langa aceste actiuni in sprijinul conservarii apei, continuam sa cautam noi practici de operare pentru a minimiza consumul de apa, dar respectand in acelasi timp normele de siguranta a alimentelor si cerintele regulatorii. De exemplu, pana in prezent, Starbucks a testat metode alternative pentru sistemul de chiuvetele cu jet continuu, in anumite cafenele. Aceasta implica folosirea unei bai cu gheata si eliminarea completa a lingurilor. Nici una dintre aceste alternative nu s-a bucurat insa de succes.

In prezent, se afla in curs de verificare o procedura modificata care ar elimina chiuvetele cu jet continuu in favoarea utilizarii frecvente a masinilor de spalat vasele, pentru a curata ustensilele cu care lucram. De asemenea, concepem un nou sistem de clatire a lingurilor, care ar fi extrem de eficient pentru economisirea apei utilizate. Desi nici una dintre aceste variante nu a fost inca pe deplin demonstrata, toate au potentialul de a reduce consumul nostru total de apa, asociat cu chiuvetele folosite in prezent.

Continuam sa ne reevaluam constant echipamentele, design-ul cafenelelor si oportunitatile de instruire a personalului, pentru a reduce consumul total de apa, cu scopul de a ne reduce amprenta asupra mediului. De altfel, volumul total de apa utilizat de noi pe metru patrat a scazut in acest an.

Starbucks isi asigura clientii ca gasirea unei solutii alternative este o prioritate in acest moment si se angajeaza sa schimbe sistemul de chiuvete cu jet continuu astfel incat sa fie redus si mai mult consumul de apa in cafenele.

Mai mult decat atat, Starbucks lucreaza impreuna cu organizatia non-proft Waterwise pentru a identifica metode de a reduce consumul de apa fara a compromite insa standardele de igiena sau calitate. Waterwise a discutat cu Starbucks despre eliminarea robinetului cu flux continuu de apa pentru spalarea lingurilor. Sistemul de chiuvete cu jet continuu este utilizat in mod frecvent in serviciile de catering dar exista si metode alternative care pot fi luate in calcul; totusi, implementarea unui nou sistem necesita o anumita perioada de timp.

„Recunoastem faptul ca Starbucks se angajeaza sa isi imbunatateasca in mod continuu standardele ecologice si stim in egala masura ca este foarte dificil sa se gaseasca un echilibru intre conservarea apei si asigurarea standardelor de igiena. Stim de asemenea ca Starbucks a investit mult in echipamente de conservare a apei, dar mai este inca loc de imbunatatiri in acest sens, astfel ca vom lucra impreuna pentru a reduce consumul de apa in cafenelele Starbucks. Pe termen scurt Starbucks ar putea cauta modalitati de a reduce volumul jetului de apa, iar aceasta masura simpla, impreuna cu oprirea robinetului in anumite intervale, ar trebui sa reduca pierderile la jumatate”, declara Jacob Tompkins, Director Waterwise.

Organizatia neguvernamentala britanica Waterwise are ca scop scaderea consumului de apa in Marea Britanie pana in anul 2010 si construirea unei baze generale de eficientizare a consumui de apa, fiind recunoscuta drept o autoritate in acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *