Defrisari ilegale, paguba forestiera de cinci milioane de euro

0
93
Defrisari ilegale, paguba forestiera de cinci milioane de euro
Defrisari ilegale, paguba forestiera de cinci milioane de euro

Prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, a anuntat, marti, ca in zona Marisel s-au taiat ilegal peste 61.000 de metri cubi de padure, prejudiciul ridicindu-se la circa cinci milioane de euro.

El a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare (ITRSV) Cluj a facut o plingere penala in acest caz. “ITRSV Cluj a depus o plingere penala la Parchetul de pe linga Tribunalul Cluj impotriva persoanelor vinovate de producerea unui prejudiciu de 20 de milioane de lei, aproape cinci milioane de euro, dupa ce s-au depistat defrisari ilegale pe o suprafata de peste doua hectare de padure din zona Marisel, unde s-a taiat ilegal o cantitate de 61.491 de mc de masa lemnoasa”, a precizat Gheorghe Vuscan.

El a spus ca, in urma unor controale, ITRSV Cluj a constatat, dupa defrisarea respectiva, si un transfer al administrarii padurii de la stat catre un ocol privat, in incercarea de a se sterge urmele. Reprezentantii IRTSV Cluj mentioneaza ca defrisarea celor doua hectare s-a facut incepind cu anul 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here