Remus Cernea propune un proiect de lege prin care delfinii s? fie recunoscu?i drept persoane non-umane
Remus Cernea propune un proiect de lege prin care delfinii să fie recunoscuţi drept persoane non-umane
Oceanic Club lanseaza proiectul “Delfini si oameni”
Oceanic Club lanseaza proiectul “Delfini si oameni”

Societatea de Explorari Oceanografice si Protectie a Mediului Marin Oceanic-Club lanseaza proiectul “Delfini si oameni – Dolphin watching, o alternativa durabila de dezvoltare”, proiect cofinantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana Extinsa, cu o valoare de 70.650 CHF.

Proiectul va fi implementat in sectorul sudic al litoralului romanesc, in zona cuprinsa intre Capul Midia si Vama Veche in intervalul iulie 2013 – decembrie 2014 si are ca principal obiectiv implementarea unei strategii ce vizeaza initierea de activitati alternative pescuitului in vederea imbunatatirii starii de conservare a speciilor marine de la litoralul romanesc al Marii Negre. Aceste activitati se refera la fenomenul de “Dolphin Watching”, fenomen extrem de popular in intreaga lume ce a condus la schimbarea obiceiurilor, practicilor si mentalitatii comunitatilor direct interesate de mediul costier marin, oferind in acelasi timp si beneficii materiale unor categorii sociale defavorizate, comunitatile pescaresti.

In fiecare an, milioane de turisti din lumea larga sunt dispusi sa plateasca pentru a li se oferi oportunitatea unei intalniri cu cetaceele in mediul lor natural. In 2010, conform unui raport al WWF, aceasta activitate a generat venituri de peste un miliard de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here