Deponeul ecologic, din nou, motiv de dispute in Petrila

Deponeul ecologic, din nou, motiv de dispute in Petrila

Amplasarea unui deponeu ecologic in localitatea hunedoreana Petrila a fost din nou adusa in atentia consilierilor locali, ieri, in urma unei intalniri dintre acestia si reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara.

Primarul nu vrea sa se pronunte

In timp ce oficialii CJ vor cu orice pret ca deponeul sa fie la Petrila, majoritatea consilierilor locali se opun. La fel si petrilenii care locuiesc in apropierea zonei unde ar urma sa fie construit. Acestia au inaintat si o petitie primarului Ilie Paducel, aratand ca nu sunt de acord.

„S-a discutat despre ce inseamna construirea acestui deponeu, dar nu s-a ajuns inca la nicio concluzie. Cei de la Consiliului Judetean vor in continuare ca acest deponeu sa fie la Petrila, deoarece este singurul amplasament care corespunde legislatiei europene in vigoare. Eu am cerut ca, daca se va face aici, petrilenii sa nu mai plateasca gunoiul, iar soseaua de centura si drumul de la soseaua de centura pana la deponeu sa fie asfaltate. Nu mai vreau sa ma pronunt referitor la acest proiect, deoarece si asa am fost destul de umilit. Las hotararea la latitudinea Consiliului Local“, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, primarul Ilie Paducel.
Gheorghe Bobar, consilier local PSD la Petrila, precizeaza ca nu este de acord cu deponeul pe raza localitatii. „Nu sunt de acord, pentru ca aceasta constructie se afla la sub un kilometru distanta de casele oamenilor. Am strans anul trecut si 7.000 de semnaturi impotriva acestui deponeu, nu inteleg de ce se pune acest proiect din nou in discutie. Petrilenii nu vor, oamenii din zona chiar au si semnat o petitie in acest sens. Noi vrem zona turistica aici, sa dezvoltam aceasta ramura, nu sa construim groapa de gunoi“, a precizat Bobar.
Unii alesi vor referendum

Consilierul local PC, Ioan Temneanu, se declara si el impotriva sustinerii unui asemenea proiect. „Eu niciodata nu am fost de acord cu proiectul acesta. Nu cred ca locatia este in regula, se afla la cateva sute de metri de casele oamenilor, cartierul si casele din zona ar fi afectate. Nu pot fi de acord ca la Petrila sa fie depozitate gunoaiele din tot judetul. Noi vrem sa facem aici domeniu schiabil, nu groapa de gunoi. Eu am vazut un asemenea deponeu si nu pot sa accept. Emana un miros care iti rupe nasul, pe o raza de mai multi kilometri. Iar noi suntem cu casele la 800 de metri distanta de el“, declara Temneanu. Consilierul local spune ca unica solutie democratica ar fi realizarea unui referendum, prin care petrilenii sa isi exprime optiunea. Pentru aceasta idee, Temneanu se declara gata sa-si doneze si indemnizatia pe sase luni.
„Eu cred ca pe legislatia existenta ar trebui organizat un referendum despre implementarea acestui proiect. Si daca oamenii sunt de acord, atunci sa fie implementat. Si noi, consilierii, sa donam indemnizatia pe sase luni pentru organizarea referendumului, sau sa nu se mai cheltuiasca banii din bugetul local pe alte prostii, ci pentru asta. Consider ca referendumul este un mod democratic de a transa aceasta problema“, mai spune consilierul conservator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *