Depozitul de la Girov va colecta deseurile din tot judetul Neamt

Depozitul de la Girov va colecta deseurile din tot judetul Neamt

Construirea depozitului de la Girov va trebui finalizata in termen de 27 de luni de la data atribuirii contractului. Lucrarile licitate mai cuprind inchiderea gropilor de gunoi neconforme de la Roman, Bicaz si Targu Neamt. Investitia cu fonduri europene depaseste valoarea de 16 milioane de euro.

Suprafata totala aferenta depozitului judetean de la Girov este de 27 de hectare, constructie proiectata sa aiba in total trei celule, si o durata de viata de 20 de ani.

Citeste si: Comisia Europeana a aprobat 30 de milioane de euro pentru extinderea salubrizarii in tot judetul

Noua groapa de la Girov inchide trei depozite neconforme

Lucrarile licitate sunt enumerate in anuntul de participare emis de Consiliul Judetean Neamt (autoritatea contractanta): „constructia primei acelule (7,72 ha), un sistem complet de colectare, transport si tratare a levigatului, sistem de transport si ardere a biogazului, cladire receptie, statie spalare autovehicule, cladire administrativa, garaje, statie de carburanti, utilitati (alimentare cu energie electrica, alimentare cu apa, sistem PSI, canalizalire)”.

In aceesi lista sunt trecute si lucrarile de inchidere a depozitelor neconforme de deseuri de la Roman, Bicaz si Targu Neamt.

Pretul ofertei si garantia lucrarii, decisive in desemnarea constructorului

Valoarea estimata pentru realizarea lucrarilor este de 59,3 milioane de lei, fara TVA, insa pretul final va fi stabilit in urma licitatiei din 4 mai 2012, atunci cand se vor deschide ofertele la sediul Bursei Romane de Marfuri, Terminal Piatra Neamt.

Citeste si: Deseurile aruncate de pietreni, greu de transformat in bani (FOTOGALERIE)

Criteriul de atribuire al contractului va fi „oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic”. In desemnarea castigatorului cel mai mult (70%) va conta pretul ofertei. Celelalte doua componente ce vor trebui luate in calcul sunt „valoarea garantata de catre ofertant a costurilor de operare anuale maximale aferente instalatiei de tratare a levigatului” (20%), respectiv perioada de garantie (10%) care nu poate fi mai mica de 24 de luni de la receptia lucrarilor.

Proiectul este sustinut financiar din fonduri comunitare (80 %), in timp ce diferenta este asigurata de la bugetul de stat (18 %) si din bugetul local (2 %).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *