Deputatul conservator Cornelia Negrut considera ca proiectul Rosia Montana trebuie scos de sub influenta politica

0
88
Deputatul conservator Cornelia Negrut considera ca proiectul Rosia Montana trebuie scos de sub influenta politica
Deputatul conservator Cornelia Negrut considera ca proiectul Rosia Montana trebuie scos de sub influenta politica

In opinia mea, neclaritatile celor care se pronunta pro sau contra investitiei din Muntii Apuseni trebuie sa raspunda la doua intrebari de baza. Mai exact, suntem sau nu de acord cu folosirea cianurilor in procesul de extractie, pe de o parte, si, pe de alta parte, suntem sau nu de acord cu procentul pe care il va obtine Romania in urma investitiei. Cred ca la aceste doua intrebari trebuie sa raspunda atat guvernantii, cat si specialistii in domeniu, dar si cei care se opun vehement proiectului’, a apreciat marti vicepresedintele Partidului Conservator, deputatul Cornelia Negrut, intr-un comunicat de presa.

Parlamentarul maramuresean este de parere ca pana la votul din Parlament asupra proiectului agreat de Guvern fiecare ales trebuie sa se documenteze pentru a vota in cunostinta de cauza. ‘Cred ca ar fi nevoie de o mai mare transparenta din partea Guvernului pentru a informa populatia Romaniei despre beneficiile concrete pe care statul le-ar obtine in urma exploatarii aurului si celorlalte metale pretioase din Apuseni. Trebuie sa fim atentii cu totii, deoarece exista pericolul ca evolutia proiectului sa fie influentata de trendul politic. Probabil ca statul roman ar fi putut negocia mult mai bine si mai avantajos contractul cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), privind exploatarea aurului in Muntii Apuseni. Pe de alta parte, sunt convinsa ca Executivul va gestiona corespunzator situatia de nemultumire creata in urma emiterii proiectului legislativ referitor la investitia de la Rosia Montana’, a subliniat vicepresedintele conservator.

Deputatul Cornelia Negrut a mai adaugat ca romanii ar trebui consultati intr-un mod sau altul in legatura cu viitorul investitiei. ‘Consider ca derularea proiectului Rosia Montana trebuie scoasa de sub subordonarea politica si ca prevederile acestuia trebuie cunoscute de populatia Romaniei, cu atat mai mult de catre oamenii din zona’, a conchis parlamentarul conservator.

Biroul de Presa al deputatului PC Maramures Cornelia Negrut, 3 septembrie 2013

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here