Deputatul PSD Bogdan Diaconu: „Voi vota impotriva proiectului de exploatare de la Rosia Montana”

0
37
Deputatul PSD Bogdan Diaconu: "Voi vota impotriva proiectului de exploatare de la Rosia Montana”
Deputatul PSD Bogdan Diaconu: „Voi vota impotriva proiectului de exploatare de la Rosia Montana”

“Bogatiile subsolului de la Rosia Montana sunt ale Romaniei si trebuie sa ramana asa. Motiv pentru care voi vota impotriva proiectului de exploatare de la Rosia Montana”, a declarant deputatul PSD Bogdan Diaconu”.

Intrati in dialog cu reprezentantii vostri in Parlament si cereti-le sa va reprezinte punctul de vedere cu privire la proiectul RMGC de exploatare a Rosiei Montane. Selectati judetul si adresa pe www.protectiamediului.org/cine-te-reprezinta/ pentru a incepe.

Acea rezerva imensa de metale pretioase, unele foarte rare si necunoscute publicului larg, pot salva Romania daca, in viitor, ajungem intr-o situatie dificila. Asa incat trebuie sa le pastram pentru noi si sa nu le livram degeaba altora. Problema situatiei incerte a zonei dupa exploatarea de la Rosia Montana nu e singura care ar trebui sa ne preocupe in acest caz, ci si faptul ca Romania cedeaza prea usor si mult prea ieftin o comoara de care va avea nevoie la un moment dat. Destul am fost vaduviti de aurul nostru pe vremea Imperiului Roman si apoi pe vremea Imperiului Austro-Ungar. Acum nu suntem sub niciun imperiu, asa incat putem decide in mod liber sa nu cedam bogatia subsolului nostru pentru o mica redeventa, ci sa lasam averea neamului acolo unde se afla pana cand va veni timpul sa avem nevoie de ea. Nu avem nevoie de ajutorul nimanui ca sa ne exploatam aurul si celelalte bogatii aflate la Rosia Montana. Asa incat de ce sa nu prezervam avutia nationala pana la momentul la care ea ne-ar putea salva din situatii dificile. Nicio tara nu-si cedeaza resursele pe nimic, ar trebui sa ne schimbam filosofia din acest punct de vedere. Ceea ce vom pastra la Rosia Montana le va ramane copiilor si nepotilor nostri, care, poate, vor avea nevoie de acele metale pretioase mai mult decat noi, cei de azi. Ce vom face, le vom lasa urmasilor nostri o tara nu doar indatorata, ci si sleita de resurse, chelita de paduri si fara nimic al ei? Unde se va opri ”avantul” cedarii din avutia Romaniei?

Putem decide in Parlament ca Rosia Montanta, cu tot ce are ea, cu comorile ei istorice, turistice, dar si cu toate resursele ei naturale, sa ramana a noastra pe veci. Si cred ca aceasta este decizia corecta. Eu, cel putin, asa voi vota, impotriva exploatarii de la Rosia Montana.O tara rezista nu doar prin spirit, nu doar prin limba proprie care ii tine pe cetatenii ei uniti, nu doar prin cultura si traditia sa, ci si prin mostenirea sa materiala, prin resursele si posesiunile ei. Nu putem ceda totul ca si cum nu ar avea valoare, ca si cum noua nu ne-ar trebui. Romania are nevoie de resursele ei si, la nevoie, si le poate exploata si singura pentru a fi unicul beneficiar. Asadar, un NU hotarat exploatarii de la Rosia Montana pentru viitorul acestei tari si pentru a nu lasa mostenire urmasilor o tara golita de continut. Altfel, am fi ca niste parinti care isi lasa copiii fara niciun sprijin, aruncandu-i in strada sa se descurce cum or putea. Inaintasii nostri nu au facut asa cu noi. Noi cum vom putea sa le facem acest lucru urmasilor nostri?”, a spus deputatul PSD.

Intrati in dialog cu reprezentantii vostri in Parlament si cereti-le sa va reprezinte punctul de vedere cu privire la proiectul RMGC de exploatare a Rosiei Montane. Selectati judetul si adresa pe www.protectiamediului.org/cine-te-reprezinta/ pentru a incepe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here