Deseuri zero? Da!

De?euri zero? Da!
Deseuri zero? Da!
Deseuri zero? Da!

Colegiul Tehnic “Miron Costin” din Roman a gazduit joi, 30 mai, o activitate in cadrul proiectului “Deseuri zero? Da!”, care a constat intr-o expozitie si o parada cu produse ecologice, realizata de copii din zece unitati scolare.

Manifestarea, aflata la a III-a editie, s-a bucurat de prezenta a zece unitati de invatamant din Piatra Neamt, Roman, Pipirig, comunele Boghicea si Bira. Elevii si cadrele didactice si-au prezentat in fata juriului standurile cu produsele realizate din materiale reciclabile. “Este o manifestare deosebita, in care copiii si-au aratat creativitatea si ne-au demonstrat ca in scoli se munceste”, a spus profesoara Lorica Nelia Havrici, directorul Colegiului Tehnic “Miron Costin” din Roman.

Juriul, format din profesoarele Lorica Nelia Havrici, Cristina Grajdeanu (Scoala Gimnaziala Bira), Ana Maria Zaloaga (Colegiul Tehnic “Miron Costin”) si Ana Maria Agape (consilier educativ la Colegiul Tehnic “Miron Costin”), au vizitat standurile tuturor participantilor. Lucrarile copiilor s-au dovedit adevarate opere de arta, astfel incat juriul a avut numai cuvinte de lauda pentru toti participantii. Pentru copiii din comuna Boghicea, prezenti la manifestare, evenimentul a fost o noutate. “Participam prima oara la o manifestare cu un numar atat de mare de participanti. Obiectele expuse in stand au fost realizate de copii si cadre didactice din scolile comunei. Speram ca cei prezenti au apreciat stradania noastra”, a spus profesoara Elena Mihai, de la Scoala Gimnaziala Boghicea.

Si copiii de la Scoala Bira au marcat prima participare la manifestarea eco de la Colegiul Tehnic “Miron Costin” din Roman, cu aprecieri din partea juriului. Invatatoarea Emilia Tizu si profesoara Minodora Cozma au prezentat participantilor obiectele realizate. Hartia si plasticul, PET-urile si capacele acestora au devenit, in mainile celor mici, obiecte de modelaj.

Cea mai spectaculoasa parte a manifestarii a constituit-o parada eco, in care elevii si cadrele didactice si-au aratat maiestia in imbinarea materialelor si culorilor. La finalul activitatii, organizatorii au multumit participantilor si le-au spus ca toti sunt castigatori, deoarece au reusit ca, din lucruri care, in mod obisnuit, sunt aruncate, sa dea frau liber imaginatiei si sa confectioneze cele mai neobisnuite lucrari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *