Deseurile aduc si locuri de munca

Contractul privind realizarea sistemului de management integrat al deseurilor din Alba a fost semnat, ieri, la Alba Iulia. Valoarea proiectului este de 60.260.634 euro si, prin implementarea sa, judetul Alba va beneficia de unul din cele mai performante sisteme de management integrat al deseurilor din Romania.

Centrul de management reprezinta de fapt un depozit de deseuri si o statie de sortare cu o capacitate de 43.000 de tone pe an si doua drumuri de acces in Galda de Jos. Numarul locurilor de munca realizate dupa finalizarea proiectului depaseste 100. „Este un proiect pe care toata lumea il astepta. Este al doilea proiect pe mediu, dupa cel privind sistemul de canalizare, statii de epurare si apa potabila in valoare de peste 100 milioane de euro. Amindoua se completeaza reciproc. Se creeaza si un important numar de locuri de munca“, a explicat primarul Mircea Hava, presedintele Asociatiei ,,Salubris’’ Alba.
Proiect

Proiectul mai presupune amenajarea unei statii de tratare mecano-biologica simpla cu o capacitate de 85.566 tone pe an, constructii auxiliare, infrastructura de acces, precum si o statie de transfer deseuri la Blaj si o alta statie la Tartaria. Proiectul prevede si lucrari de inchidere a celor 7 depozite de deseuri existente in Alba Iulia, Aiud, Blaj, Abrud, Cimpeni, Cugir si Ocna Mures. Perioada de implementare a proiectului este de 47 de luni. Investitiile vor fi finalizate in 2015. „Este unul dintre cele mai complexe proiecte din punct de vedere a situatiei tehnice care se implementeaza in prezent“, a explicat si Georgeta Gaina, directorul Organismului Intermediar POS Mediu Sibiu, din cadrul Ministerului Mediului. „Este un proiect la care s-a lucrat foarte mult si sint convinsa ca va fi un succes. Consilierii locali din Galda de Jos s-au dovedit foarte responsabili fata de judet“, a completat presedintele Consiliului Judetean Alba, Ioan Dumitrel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *