Devalorizarea laptelui prin pasteurizare

Laptele isi pierde din puterea de viata si de nutritie de indata ce este incalzit sau fiert. Cunoscutul biolog canadian H. Tobe scrie in cartea sa „Enzimele – scanteia vietii”, ca prin incalzire si pasteurizare, prin procesele de fabricatie si chimizarea alimentelor, toate enzimele de importanta vitala pentru noi, sunt distruse. Prin aceasta, elementele principale ale laptelui, in special calciul, fierul si fosforul sunt doar in mica masura primite de corpul nostru. Tot restul se sedimenteaza si incarca sangele.
lapte
Germeni ai bolilor care misuna pretutundeni, in ciuda pasteurizarii, gasesc in sangele incarcat de reziduurile produse de pasteurizarea laptelui, un teren propoce pentru a se dezvolta.

Un cercetator englez, J. H. Oliver, confirma aceste adevaruri in cartea sa „Proven remedies” astfel: „De ce o ramura uscata este atacata de viermi si bacterii si nu una sanatoasa, care este plina de suc si viata?

Cercetatorul mai adauga ca: laptele este o capodopera dietetica. Daca este pasteurizat, devine o usa deschisa pentru boli si moarte. El a descoperit ca laptele crud constituie o aparare activa impotriva cariilor dentare.

Singurul avantaj al pasteurizarii consta in faptul ca in felul acesta, laptele poate fi pastrat mai mult timp si transportat fara a se altera. Consumatorului insa, nu-i aduce niciun folos, ci doar paguba distrugatoare. Sa nu uitam ca laptele crud contine mai mult calciu decat orice alt aliment. Calciul este cel mai important dintre toate sarurile minerale, indeosebi pentru oase si nervi. 90% din popor sufera de lipsa de calciu. Multe boli, chiar si sciatica, artroza, boli ale coloanei vertebrale, ale incheieturilor si de inima, dar si fracturile sunt o consecinta a lipsei de calciu. Pentru a indeparta aceasta lipsa, trebuie sa bem zilnic putin lapte crud.

Cu o cura de lapte crud pot fi vindecate boli grele.

Cine vrea sa se hraneasca ieftin si totusi foarte sanatos, foloseste mult lapte crud. Iaurtul isi pierde in parte valoarea prin fierbere (enzime, vitamine, proteine, calciu). In plus, acidul rapeste corpului calciul. Dimpotriva, laptele nefiert, cel mai bun procurator de calciu, este 80% baza si neutralizeaza, asemeni zarzavaturilor, toxinele acide daunatoare din organism. De aceea vindeca boli. Laptele prins este insa inofensiv.

Laptele nefiert lucreaza ca purificator si nu pierde nimic din valoarea lui sanitara. Laptele nefiert nu se purifica numai pe sine, ci, dupa consumare, el curata intestinele de putrefactii si agenti patogeni, in timp ce laptele fiert sau cel pasteurizat putrezeste. El este mort si nu mai are putere de curatire si de vindecare.

Laptele crud vindeca pentru ca leaga acizii. In plus, pentru convalescenti, este alimentul cel mai usor digerabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *