Producatorii din agricultura ecologica ar putea primi din 2009 subventii prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), a declarat Dacian Ciolos, ministrul Agriculturii.
agricultura ecologica
„Noi am facut demersuri, pentru ca nu exista subventii specifice la nivel european pentru agricultura ecologica, ci un cadru juridic normativ care permite statelor membre sa acorde anumite subventii, si unul din instrumente ar fi PNDR, in cadrul pachetului de masuri pentru agromediu. Am putea sprijini si agricultura eco, certificarea si apoi o subventie pentru productie si avem in vedere sa modificam PNDR incepind de anul viitor”, a spus Ciolos.

Sursa: Jurnalul National

3 COMENTARII

  1. pt agricultura eco –cei care cultivam legume in gradina proprie si nu le dam ingrasaminte chimice decat gunoi de grajd , si iesim pe piata cu ele -dece nu avem loc de catre comerciantii care isi iau marfa din diferite depozite -de nu stie nimeni de unde provin acele produse si– care intra in piete si ocupa mesele —si noi taraniii producatorii adevarati nu avem loc de ei — sunt agresivi si lipsiti de scrupule —pe noi dece nu ne incurajeaza statul sa producem produsele noastre traditionale ,ecologice —sa de acorde subventiile si pt cel putin 500m –ca sa fiim incurajati sa facem ceea ce stim noi mai bine –binenteles sub controale de catre agentiile pt agricultura locale —si noi putem face produse eco pt export

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here