Din antologia rusinii: initiativa impotriva Romaniei si a poporului roman

1
13

Articol de Cornel Nistorescu

Cineva cu cap de curca a trecut si adresa mea de mail pe lista pentru promovarea apelului primarilor din Muntii Apuseni si ale unor ONG-uri pro Rosia Montana Gold Corporation. Si-au gasit cui sa-l trimita! Sentimentul meu este ca aceste apeluri semnate de primari si alte institutii mi-au fost expediate pentru a ma impresiona si, eventual, speria. Doar – doar oi trece si eu in randul admiratorilor sau al interesatilor!

Acest text poate fi introdus intr-o antologie a rusinii. Alaturi de cele mai scarboase texte si initiative intreprinse vreodata impotriva Romaniei si a poporului roman, comise de chiar cetateni romani, pentru a servi unor interese straine.

Ei bine, aflati ca niste romani cu pretentii de patriotism, dintre aceia care se bat in piept cu Horea, Closca si Crisan, Avram Iancu si Simeon Barnutiu se adreseaza Guvernului si UNESCO, cerand:

In contextul declaratiilor publice ale reprezentantilor Ministerului Culturii si Patrimoniului National din luna februarie 2010, referitoare la posibila nominalizare a Rosiei Montane pentru inscrierea in Lista siturilor protejate UNESCO, va comunicam urmatoarele:
– Comunitatile din Rosia Montana si judetul Alba nu sustin initiativa de listare UNESCO a Rosiei Montane
– Comunitatile din Rosia Montana si din judetul Alba, in deplina reprezentativitate si legitimitate a marii majoritati a locuitorilor, exprimata prin vot, resping vehement demersul demagogic de blocare a unui proiect de dezvoltare a zonei Muntilor Apuseni, prin initierea procedurii de listare UNESCO a obiectivelor de patrimoniu din Rosia Montana. Mentionam ca initiativa de listare UNESCO este in contradictie flagranta cu interesele legitime ale comunitatilor locale, ale majoritatii locuitorilor din judetul Alba si a fost promovata fara consultarea si sprijinul acestora
„.

Adica ei, destepti, patrioti, devotati populatiei, se opun includerii Rosiei Montane pe lista patrimoniului UNESCO.

Initiativa este unica in istoria lumii. Nu vrem cu UNESCO pentru ca UNESCO protejeaza monumentele incluse pe aceasta lista a valorilor civilizatiei. Noi vrem sa ramanem in afara listei, ca Rosia Montana Gold Corporation sa poata distruge localitatea, iar oamenii nostri sa munceasca o buna vreme acolo. Cei care locuiesc in apropiere au drept de viata si de moarte asupra locului doar pentru faptul ca nu-si dau seama ce se pune la cale, ce se va petrece cu ei si pentru simplul fapt ca o duc greu si nu vad nicio alta solutie.

Asta le-ar da dreptul primarilor si conducatorilor de institutii trecute pe lista sa fie chiar si prosti. Trec peste faptul ca unii primari din Apuseni zic ca nu stiu de ce au fost trecuti intre semnatarii acestui apel si de faptul ca, intre institutiile din tabelul adaugat pentru sprijinirea demersului primarilor, apar mai ales trepadutii partidului de guvernamant. Daca Marin Condeescu si presedintele Asociatiei Cats&Dogs sprijina demersul, m-am lamurit! Suntem un popor de cats &dogs si subscriem la daramarea oricarui cotet.

Nici nu putem compara castelele decat cu cotete si custi. Cele mai mari vor fi fara indoiala considerate niste padocuri monumentale! Daca pe mosi ii inteleg, pentru ca n-au unde sa lucreze si se descurca din ce in ce mai greu, pe alesii acestora, in niciun chip. Protestul lor e chiar limita gandirii lor. Opera pe care si-au depus semnatura ii descalifica pentru neam de neamul lor. Au cerut ca lucrarile strabunilor sa nu fie trecute in patrimoniul UNESCO pentru ca lor li s-a facut foame si n-au gasit alte solutii de supravietuire.

Nu-i duce mintea la alte solutii de supravietuire, si atunci sunt gata sa puna casele pe foc. Nu vreau sa scriu ca demersul lor a fost uns cu saliva care poate fi stoarsa din asemenea creiere. Culmea este ca acesti oameni sunt si mandri de initiativa lor si nu sunt in stare sa-si imagineze ca lucrurile ar putea fi privite si dintr-un alt unghi. Si ca alti romani – alesi si nealesi, dezinteresati sau chiar interesati si mandatati de constiinta lor – le pot scrie o scrisoare in mult mai putine cuvinte. Adica: tampitilor, sa va fie rusine!

1 COMENTARIU

  1. Nistorescule, sunt convins ca listele au fost facute de cei 9 DePasiti moral si cu Videanu 10, la indemnul Drojdierului de Ciresica. Parte din primarii slutiti pe lista nici nu stiu ce sa faca … sa se dea cu omizile sau sa -si apere stramoseasca lor existenta naturala si curata. Capetele de curci vor ciocani in continuare in interesul meschin, dar substantial personal, vor face pledoarii pe la portile tuturor potentatilor guvernamentali si afiliatele acestora. Sper , din toata inima, sa le fie insuccesul deplin realizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here