Din spatiul verde al Bucurestiului au disparut hectare intregi in ultimii ani. 65% din populatia Capitalei sufera de boli provocate de poluare

Din spatiul verde al Bucurestiului au disparut hectare intregi in ultimii ani. 65% din populatia Capitalei sufera de boli provocate de poluare

Cu fiecare cladire de birouri, mall sau parcare betonata, Capitala e mai aproape de asfixiere. Din spatiul verde al orasului au disparut hectare intregi in ultimii ani. Cifrele din planurile de urbanism au corespondent in evidentele medicale: 65% din populatia Capitalei sufera de boli provocate de poluare.

Multe parcuri din Capitala pierd din suprafata in urma retrocedarilor de teren
Putinul spatiu verde care mai rezista in orasul plin de beton e transformat adesea in parcari temporare.

Parculetul de langa Spitalul Universitar a devenit in ultima perioada o parcare in toata splendoarea. Oamenii care vin sa-si viziteze rudele la spital parcheaza masinile pe spatiul verde si astfel acesta este distrus. „In 90 am pornit cu 3500 aproape de hectare de spatiu verde. Am ajuns acuma undeva la 1700 de hectare. Am pierdut in jur de 1500 de hectare numai din 200 si pana acum. Sunt retrocedate parcuri in intregime aproape”, a spus Dan Trifu, presedintele Eco Civica.

Si in parcul Bordei spatiul verde a fost diminuat. Din suprafata totala de 20 de hectare, 5000 de metri patrati au fost retrocedati. Mai exact, doar in ultimii 10 ani retrocedarile, mai mult sau mai putin controversate, au injumatatit suprafata parcurilor din Capitala.

Parcul Operei a ramas cu trei hectare, dupa ce un hectar si jumatate a fost retrocedat. Si parcul Tineretului a pierdut aproape 7 hectare, iar parcul IOR – 12 hectare. Anul trecut suprafata verde care revenea unui bucurestean era de 23 de metri patrati. Pana in 2013, aceasta trebuie sa urce la cel putin 26 de metri, conform normelor Uniunii Europene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *