Dioxidul de carbon, pe etichete

Alimentele de pe rafturile supermarketurilor din Marea Britanie vor fi etichetate astfel incat sa indice amprenta de carbon, tara de origine si modul in care au fost respectate standardele de bunastare a animalelor, scrie editia electronica a „The Daily Telegraph”.dioxid de carbon

Toate aceste noi regulamente fac parte dintr-o intreaga strategie menita sa imbunatateasca alimentatia populatiei.

Hilary Benn, ministrul Mediului din executivul de la Londra, a declarat ca in viitor britanicii vor trebui sa manance in cantitati mai mici alimentele la producerea carora se emana o cantitate mare de dioxid de carbon. Printre „bunatatile” la care ar trebui sa mai renunte se numara carnea rosie, de vita, sau produsele cu ambalaje sofisticate.

Pentru a-i ajuta pe consumatori sa aleaga in cunostinta de cauza, noi etichete „verzi” vor indica pe ambalajul alimentelor cat de mult dioxid de carbon a fost produs in timpul procesului de fabricatie, dar si pe parcursul transportului alimentelor.

Lantul de hipermarketuri Tesco, dar si compania producatoare de bauturi racoritoare Pepsi, precum si alte marci cunoscute au lansat deja produse cu etichete menite sa reduca emisiile de carbon.

Ca parte a noii strategii alimentare pentru urmatorii 20 de ani, Guvernul britanic a solicitat si altor producatori sa fie mai corecti in ceea ce priveste indicarea locului in care a fost procesata carnea si a modului in care au fost crescute si sacrificate animalele.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *