Directia Apelor infirma poluarea cu produse petroliere in Costinesti-Olimp

Directia Apelor Dobrogea Litoral Constanta (DADL) a infirmat, marti, poluarea semnalata cu o zi in urma de voluntarii organizatiei Oceanic Club si spun ca s-au mai confruntat cu trei alarme false de poluare.
Purtatorul de cuvant al institutiei, Catalin Anton, a declarat, marti, ca in urma sesizarii facute de reprezentantii ONG Oceanic Club despre o presupusa poluare in statiunea Costinesti au fost efectuate verificari de catre inspectori ai DADL, Autoritatea Navala Romana si Secretariatul Permanent al Comandamentului Operativ de Depoluare Marina. Echipele au mers, marti, in control insotiti de reprezentanti ai organizatiei Oceanic Club, in zona semnalata ca fiind poluata, iar in urma constatarilor s-a stabilit ca aceasta nu se confirma.
Catalin Anton subliniaza ca inspectori de la DADL Constanta si de la Autoritatea Navala Romana au verificat, luni, si o alta sesizare de poluare in zona Costinesti. Ei au constatat ca in zona din larg, apa prezinta o culoare cenusiu-maronie, iar in zona dinspre mal, apa are o culoare verzui-galbuie cauzate de suspensiile de nisip antrenate. Acestia au explicat ca la limita dintre cele doua zone apare un fenomen de iluzie optica datorita celor doua culori, care induce posibilitatea unei poluari. Desi vantul a suflat, luni, cu putere dinspre larg, pe plaja turistica din statiunea Costinesti nu exista urme de produs petrolier. Reprezentantii DADL Constanta spun ca in cursul zilei de luni au primit trei alarme false de poluare a Marii Negre, in Constanta, Eforie Nord si Costinesti.
O echipa de la ONG Oceanic Club a anuntat, luni, DADL ca in zona costiera Costinesti-Olimp se observa o poluare cu hirdrocarburi. Directorul Oceanic Club Constanta, Razvan Popescu Mirceni, a informat, luni, printr-un comunicat de presa ca echipa de monitorizare costiera a descoperit poluarea, duminica, in sectorul de plaja cuprins intre localitatile Costinesti si Olimp. Potrivit Oceanic Club, linia de tarm, pe o distanta de aproximativ 400 de metri, era puternic poluata cu hidrocarburi, iar pe suprafata apei plutea de asemenea o pelicula din acelasi tip de poluant.

Ioana Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *