Dispar padurile in Papua Noua Guinee

O cercetare efectuata in Papua Noua Guineearata ca aceasta tara pierde anual aproximativ1400mile patrate din suprafata impadurita, in jur de 14 procente anual.

In ritmul acesta pana in 2021 mai mult de 80% din padurile accesibile ale acestei tari si mai mult de jumatatedin intreaga suprafata acoperita de paduri va fi serios afectata sau va disparea.Studiul a fost condus e specialisti de la Universitatea din Papua Noua Guinee si cei de la Universitatea Nationala din Australia.

Progresul economic si constructia de sosele conduc deja la o eroziune si fragmentare a ecosistemelor, care adapostesc unele dintre cele mai variate si putin studiate zone salbatice, conform directorului Remote Sensing Center al Universitatii din Papua Noua Guinee.Studiul este disponibil online la gis.mortonblacketer.com.au/upngis/.

Intr-un e-mail, Mr.Shearman spunea ca exista inca potential pentru ca paurile deja taiate sa fie „recuperate” doar daca politica, privind aceasta problema<se schimba pentru a pune capat defrisarilor in scopul obtinerii de lemn pentru constructii-cherestea.

El a adaugat ca s-ar putea face tot mai mult pentru comunitatile tot mai numeroase nevoite sa se deplaseze din cauza necesitatii eliberarii terenurilor estinate plantarii padurilor in dauna folosirii pe aceste terenuri a unor metode daunatoare.

Studiul a fost publicat in revista Port Moresby, stabilit la o conferinta privind clima si padurile.La nivel international in discutiile despre protectia planetei Papua Noua Guinee a insistat ca tarile dezvoltate, interesate de incalzirea globala sa plateasca tarilor ce au insemnate suprafete impadurite, pentru ca acestea sa inceteze defrisarile si sa conserve resursele existente. Mr. Shearman a declarat ce este ingrijorat ca padurile accesibile vor disparea pana ce aceste masuri vor fi adoptate.

Intr-o introducere la acest raport, Belden Namah, ministrul padurilor din Papua Noua Guinee, el insasi detinator al unui consortiu, ce se ocupa cu lemnul destinat constructiilor-chesteaua, a acceptat ca fiind necesara, asemenea inghititurii unei pastile amare, asigurarea conservarii padurilor. „Daca in 50 de ai ramane doar cu resturi din parcurile nationale de azi, inseamna ca am esuat”, a declarat Belden Namah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *