Documentarul „Wild Carpathia” are premiera in 5 septembrie, pe Travel Channel

0
96
Documentarul "Wild Carpathia" are premiera in 5 septembrie, pe Travel Channel
Documentarul „Wild Carpathia” are premiera in 5 septembrie, pe Travel Channel

Partea a doua a seriei „Wild Carpathia”, care promoveza Romania si include interviuri cu principesa Margareta si Ivan Patzaichin, va avea premiera la nivel european, inclusiv in Romania, pe televiziunea internationala Travel Channel, pe 5 septembrie, de la ora 19.

00.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, partea a doua a seriei „Wild Carpathia” este intitulata „From the Mountains To The Sea” („De la munti pana la mare”, n.r.) si va avea premiera in Europa, pe Travel Channel, in data de 5 septembrie, de la ora 19.00 (ora Romaniei).

Documentarul va fi difuzat in reluare pe Travel Channel, pe 6 septembrie, de la ora 21.00.

In Marea Britanie, partea a doua a seriei „Wild Carpathia” va avea premiera pe 2 septembrie, de la ora 19.00, pe Travel Channel, urmand sa fie reluata pe 6 septembrie, de la ora 20.00.

Compania Scripps Networks Interactive, care detine Travel Channel, si ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini, au anuntat, pe 19 aprilie, ca miniseria „Wild Carpathia” va continua cu doua parti noi. Prima parte a miniseriei „Wild Carpathia” – ce a inclus un interviu in care printul Charles promova Transilvania – a fost lansata in octombrie 2011 si a fost difuzata la nivel international, inclusiv in Romania.

In acest context, Alasdair Grant, coproducator al „Wild Carpathia” si cel care semneaza imaginea acestei miniserii, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca cele doua noi parti vor fi centrate pe Muntii Carpati. Gazda acestora va fi tot Charlie Ottley, cel care a prezentat si prima parte a acestei miniserii.

Potrivit lui Alasdair Grant, cel de-al doilea episod are titlul „Wild Carpathia – From the Mountains To The Sea” (De la munti pana la mare, n.r.) si va fi o calatorie de la Portile de Fier pana in Delta Dunarii, care va include prezentarea unor locuri de pe Valea Oltului, a Muntilor Fagaras, a Castelului Peles si a manastirii Cozia. De asemenea, documentarul include si prezentarea unor localitati din Delta Dunarii.

Totodata, Alasdair Grant a declarat, pentru MEDIAFAX, ca in septembrie partea a doua a seriei „Wild Carpathia” va fi difuzata in 120 de tari, in 19 limbi. „Va fi o imensa campanie de promovare a imaginii Romaniei si speram ca va incuraja turistii sa mearga sa descopere ultima mare regiune salbatica din Europa”, a spus Alasdair Grant.

Pe de alta parte, Alasdair Grant a spus ca ultima parte a seriei „Wild Carpathia”, cea de-a treia, va include un interviu cu printul Charles al Marii Britanii si va fi difuzata la nivel international in luna noiembrie.

Ideea care a stat la baza scenariului noilor episoade a fost dezvoltata de The European Nature Trust/ Fondul European pentru Natura, o organizatie infiintata in anul 2001, de Paul Lister, pentru a ajuta la pastrarea si restaurarea ultimelor areale de salbaticie si a habitatelor degradate in Europa. Noile episoade vor fi produse de Almond Films, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, pe 19 aprilie, de compania Scripps Networks Interactive, care detine Travel Channel.

„Ma bucur ca am putut semna un contract atat de important pentru promovarea Romaniei in lume”, a spus, in acelasi comunicat, ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, Maria Grapini. Ea i-a multumit printului Charles pentru „promovarea frumusetilor si a importantei zonelor rurale” din Romania. In primul episod al miniseriei „Wild Carpathia”, printul Charles a promovat Transilvania. Printul de Wales a glumit spunand ca, potrivit arborelui sau genealogic, este descendent al lui Vlad Tepes si, in acest fel, are legatura cu Romania.

Pe de alta parte, Maria Grapini a declarat, pe 19 aprilie, pentru MEDIAFAX, ca acest proiect a fost blocat timp de doi ani. „(…) Se facuse un prim episod gratis, iar apoi urmau celelalte doua pentru care Romania trebuia sa plateasca, dar n-a mai facut-o. Semnand contractul pentru cele doua episoade, care au costat undeva peste 900.000 de euro, am blocat o posibila imagine proasta a Romaniei”, a mai spus atunci Maria Grapini.

„Suntem foarte recunoscatori Guvernului roman pentru ca a facut posibil acest proiect. Ne va da sansa de a arata de ce Romania este o bijuterie in coroana Europei, care trebuie sa straluceasca datorita frumusetii sale uimitoare”, a declarat la randul sau, in comunicat, Charlie Ottley, prezentatorul miniseriei „Wild Carpathia”.

Prima parte a miniseriei „Wild Carpathia” a fost lansata in octombrie 2011 si a fost difuzata la nivel international. La TVR 1, acest documentar a avut premiera in aprilie 2012.

„Wild Carpathia” prezinta, in viziunea unui grup de britanici, frumusetea Muntilor Carpati din Romania, in incercarea de a arata strainilor minunata diversitate a faunei si florei din zona. De asemenea, documentarul are un scop educational si atrage atentia romanilor asupra comorii nepretuite de care se bucura si pe care trebuie sa o conserve pentru generatiile viitoare.

Prima parte a documentarului „Wild Carpathia”, cu o durata de o ora, a prezentat muntii spectaculosi (Carpatii Occidentali – Muntii Apuseni) si padurile seculare ale Transilvaniei. Casa a lupilor, a ursilor si a rasului – animal pe cale de disparitie -, tinutul este putin cunoscut de restul lumii, aceasta portiune din Carpati fiind ultima regiune salbatica nedistrusa din Europa. Filmul ofera o perspectiva unica asupra frumusetii si culturii originale a Transilvaniei, explorand istoria sa bogata, de la ruinele mistice ale vechii civilizatii dace la orasele si satele sale medievale, multe dintre acestea supravietuind pana azi.

Travel Channel a fost lansat in 1994 si este disponibil in 21 de variante lingvistice in peste 130 de tari din Europa, Orientul Mijlociu, Africa si zona Asia-Pacific. Travel Channel International face parte din Scripps Networks International, divizia de dezvoltare globala a Scripps Networks Interactive, Inc.

In Romania, Travel Channel este disponibil in grilele RCS&RDS, Romtelecom (DTH si IPTV), UPC, Focus Sat, Ines, dar si in pachetele unor operatori de cablu mai mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here