Desertul contine multe surse de alergeni, motiv pentru care trebuie sa fim precauti in a le consuma.

Desertul de lamaie Bonta Divina are o lista foarte lunga de ingrediente: „sos de citrice 20% (sirop de glucoza, apa, pasta de citrice 0,8%, alcool, arome, aicidfiant: E 330 – acid citric), blat 7% (oua, faina, zahar), emulgator: E 471 – mono si digliceride ale acizilor grasi, agenti de crestere: E 450ii – difosfat trisodic si E 500ii – carbonat acid de sodiu, albus degresat, crema 16,9%, zahar, biscuiti Amaretto 1,5%, galbenus de ou, stabilizatori E 420ii – sorbitol, alcool, pasta de lamaie 1,4%, apa, agent de ingrosare E 401 – alginat de sodiu, acidifiant E 330 – acid citric, arome, glazura de zahar, emulgator. Acest produs contine: lapte, oua, faina, gluten si alcool”. Produsul beneficiaza si de o eticheta nutritionala, din care aflam ca valoarea energetica a desertului este de 266 kcal/1.112 kj, avand proteine 3,2 g, carbohidrati 29,1 g, grasimi 15,2 g, fibre 1,2 g, sodiu 0,003 g.

ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat: „desert cu profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat (glucoza, zaharoza) si grasimi”. Densitatea calorica a produsului este mare – 266 kcal/100 g. Produsul contine si o serie de aditivi alimentari din categoria emulgatorilor, agentilor de crestere, acidifianti, agenti de ingrosare, care combinati pot pune in pericol sanatatea consumatorilor. Produsul contine o sursa de gluten, lactoza, oua si alcool.

CONCLUZIE. Produsul poate fi consumat cu moderatie de catre copiii activi, supraponderali si obezi, cardiovasculari. Din cauza continutului de gluten, desertul este interzis suferinzilor de celiachie. Specialistul nostru recomanda ca persoanele cu alergie la lactoza, oua si intoleranta la alcool sa testeze produsul in prealabil. De asemenea, produsul va fi consumat de catre diabetici numai cu acordul medicului curant.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here