Dusmanul calciului

pasta„Especial pasta” Hochland este o branza topita semigrasa (23% materie grasa), razuita, speciala pentru paste.

Eticheta nu este scrisa decat in limba spaniola: „Ingredientes: queso (cascaval), mantequilla (unt), proteinas de leche (proteina din lapte), sales fundentes (saruri de topire): E 331 (citrati), E 452 (polifosfati), amidon (amidon), sal (sare), conservador (conservant) E 202 (sorbat de potasiu)

ANALIZA. Produsul este o branza topita tipica, obtinuta din cascaval, unt, cazeina (proteina din lapte), utilizand sarurile de topire, agenti de ingrosare, amidon (polizaharid natural) si conservant. Din punct de vedere al profilului nutritional, produsul are un exces de grasimi animale saturate nesanatoase si care imprima o valoare energetica ridicata, ne spune prof. Gh. Mencinicopschi.

Branza contine o sursa de polifosfati care dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, si asa deficitara in lapte, impiedicand fixarea calciului in oase.

Produsul nu este indicat copiilor, adolescentilor, supraponderalilor, obezilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, celor predispusi la osteoporoza si celor cu osteoporoza, cardiovascularilor, hepaticilor, renalilor, alergicilor, diabeticilor, celor cu afectiuni neurodegenerative.

Articol integral: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *