International Fair & Forum, 20-22 Octombrie 2010,
Bucuresti – Romania
www.4ESP.org

Prima expozitie din Romania cu finantare europeana de proiecte din domeniile: energie, mediu si siguranta

Organizator:
Universitatea Nationala de Aparare „Carol I”
Co-organizator: Geneva Green Energy Center, ICGEI-CIIEV, Elvetia

Evenimentul are trei roluri principale:
1. Va gazdui proiectele, va fi un ring de tranzactionare, locul unde se intalnesc initiatorii proiectelor cu grupurile finantatoare (UE, NATO & ELVETIA), impreuna cu factorii de decizie de inalt nivel din guvern (Romania, Bulgaria si alte tari din Estul Europei, membre noi ale Uniunii Europene);
2. Evenimentul va avea scop economic si financiar, anume de a incuraja acordarea de fonduri esentiale pentru aceste proiecte, mai ales in acest climat general de criza. In plus, este o sansa unica pentru sponsori de a capata vizibilitate si a beneficia de implicare in acordarea de fonduri pentru astfel de proiecte;
3. O extraordinara oportunitate de networking: aceea de a aduce laolalta participantii la eveniment. Initiatorii proiectelor si partenerii se vor intalni cu factorii de decizie de inalt nivel, care au autoritatea de a oferi fonduri si garantii.

Detalii legate de program
Evenimentul are o metoda inovativa de prezentare:
„20 de minute la fiecare ora fixa vor fi dedicate prezentarii de proiecte si alte oportunitati;
„40 de minute pe ora vor fi dedicate discutiilor cu organizatorii, sponsorii si cu ceilalti participanti.

Participare:
Intrarea la eveniment se face pe baza invitatiei; companiile private/comerciale vor plati o taxa de 490 de euro de persoana, cu un discount special de 50% oferit firmelor romanesti.

Instructiuni pentru pregatirea proiectelor
Exista doua modalitati diferite prin care proiectele vor fi vizibile:
1. Vor fi publicate in brosura evenimentului sub forma de articol sau rezumat, astfel incat sa reiasa idea principala a proiectului;
2. Proiectele selectate pentru a fi prezentate in cadrul evenimentului vor fi sustinute cu ajutorul laptopului sau al ecranelor LCD; nu se accepta bannere sau postere;
Universitatea Nationala de Aparare asigura toate conditiile tehnice pentru realizarea prezentarilor.

102 MILIOANE DE MOTIVE PENTRU A PARTICIPA SI INCA 80 DE MILIOANE URMEAZA SA APARA…

Proiectele prezentate in cadrul evenimentului se adreseaza in principal celor 10 tari din Europa de Est care au aderat la Uniunea Europeana intre 2004 si 2007: Bulgaria, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia; cu o populatie totala ce depaseste 102 milioane de locuitori. Tarile candidate care urmeaza sa adere sunt: Croatia, fosta Republica Macedonia, Turcia si Islanda, cu o populatie totala de 80 de milioane.

Pana in anul 2013, Uniunea Europeana ofera fonduri structurale si de coeziune nerambursabile in valoare de 308 miliarde de euro pentru proiecte dintr-o varietate de sectoare. Multe dintre aceste proiecte vor fi desfasurate de catre sectorul privat in parteneriat cu cel public si se adreseaza „tuturor statelor membre noi ale Uniunii Europene din Europa Centrala si de Est”. Toate tarile membre noi ale UE din Estul Europei sunt membre NATO si pot beneficia de fonduri pentru proiecte de mediu si siguranta ca parte a initiativei realizate impreuna cu Natiunile Unite.
Mai mult, Elvetia, prin acordurile bilaterale cu UE, aloca suma de 770 milioane de euro tarilor membre noi UE si un plus de 200 de milioane de euro pentru Romania si Bulgaria, incepand cu luna iunie a anului 2010.

Toate aceste fonduri au ca scop incurajarea economiei din tarile vizate si reducerea diferentelor de tip economic si social in spatiul largit al Uniunii Europene. Astfel, evenimentul va gazdui proiecte eligibile pentru a primi finantare de la Uniunea Europeana, NATO si Elvetia, precum si de la tarile care fac parte din grupul G8, dar care nu sunt membre ale UE, adica Statele Unite, Canada, Rusia si Japonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here