Ecologizarea Polderului Zaghen este la un pas de a fi abandonata

Ecologizarea Polderului Zaghen este la un pas de a fi abandonata
Ecologizarea Polderului Zaghen este la un pas de a fi abandonata

Polderul Zaghen ar putea ramane acelasi lac, fara apa si plin de canale colmatate. O imagine deloc placuta pentru turistii care vin la Tulcea. Din pacate, proiectul se pare ca este din nou amanat. Inca de la lansarea spre consultare a caietului de sarcini pentru realizarea lucrarilor de ecologizare a Polderului Zaghen s-a depus contestatie. Pe de o parte, s-a solicitat suspendarea procedurii de atribuire pana la solutionarea prezentei contestatii, iar pe de alta parte, eliminarea unor cerinte de calificare din fisa de date a achizitiei, decente si de bun simt. Din pacate nu a fost doar o scurta amanare pentru ca de atunci contestatiile au inceput sa curga.

”Respinge, ca nefondate, capetele de cerere privind anularea raportului procedurii si adresei nr. 2634/29.01.2014, respectiv pe cel privind reevaluarea ofertei conform Deciziei C.N.S.C., din contestatia depusa de S.C. DELTACONS S.A., cu sediul Tulcea, in contradictoriu cu MUNICIPIUL TULCEA, cu sediul in Tulcea.

Respinge, ca inadmisibil, capatul de cerere subsidiar privind reevaluarea ofertei contestatorului ca fiind acceptabila si emiterea unui nou raport al procedurii, din aceeasi contestatie.

Respinge, ca inadmisibila, cererea de intreventie formulata de S.C. METALTRADE INTERNATIONAL S.R.L., cu sediul la Galati.

Impotriva prezentei decizii se poate formula plangere, in teremen de 10 zile de la comunicare”. se arata in decizia Curtii de Apel Constanta.

Licitatia a avut loc in toamna anului 2013, insa rezultatul a fost contestat de firma din Galati. Toata povestea contestatiilor s-a incheiat pe 17 aprilie 2014, cand Curtea de Apel Constanta a respins plangerea formulata de una din firmele castigatoare ale licitatiei din Tulcea. Ceea ce inseamna ca la acest moment sunt doua variante. Prima ar fi ca primarul sa-si asume riscul de a formula inca o contestatie, iar la termenul limita de implementare va asigura si finantarea.

„In cel mult doua saptamani, daca nu sunt demarate procedurile de atribuire a lucrarii, evident la alte termene decat cele initiale, adica mai scurte, cred ca vom fi nevoiti sa apelam la varianta B. Adica nu doar ca va trebui sa returnam cele doua premii primite pentru acest proiect, ci sa notificam si autoritatea contractanta cu privire la rezilierea contractului de finantare. In aceasta varianta, insa, tot de pierderi asumate de Primaria Tulcea se poate vorbi”, a declarat primarul Constantin Hogea.

Proiectul face obiectul Contractului de Finantare dintre Ministe­rul Mediului si Padurilor, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial de Mediu, si Consiliul Local al Municipiului Tulcea in calitate de Beneficiar. Valoarea totala a proiectului la data semnarii contractului de finantare a fost de peste 71 de milioane de lei. Durata de implementare este de 39 de luni, insa din cauza acestui „du-te-vino” au mai ramas doar 14 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *