ECOSHELL va fi maşina electrică reciclabilă 100% a viitorului apropiat
ECOSHELL va fi masina electrica reciclabila 100% a viitorului apropiat
ECOSHELL va fi masina electrica reciclabila 100% a viitorului apropiat

Ce ati spune de o masina electrica, realizata exclusiv din materiale ecologice si reciclabile, un proiect care promite sa schimbe radical modul de perceptie a transportului urban eco 100%?

Consortiul ECOSHELL (fara legatura cu Shell, compania petroliera…) este format din companii si institutii din Spania, Franta, Marea Britanie, Finlanda si Germania, care lucreaza intensiv la dezvoltarea unei masini complet ecologice.
Ceea ce inseamna in primul rand folosirea unor materiale 100% ecologice si reciclabile, precum fibrele naturale sau bio-rasinile, care presupun si regandirea structurii unui astfel de automobil. De asemenea, consortiul are in vedere si dezvoltarea de materiale noi si inovative, 100% ecologice si reciclabile, care sa intre in componenta masinii.

Da, o masina poate fi facuta si din altceva decat fier si plastic
Nu doar atat: consortiul ECOSHELL lucreaza intensiv si la o linie de productie 100% ecologica, fara impact negativ asupra mediului , ceea ce presupune si o adaptare ulterioara a normelor europene privind industrializarea.
Noua masina ar urma sa aiba o masa proprie de numai 400 kg, iar consumul de energie nu ar trebui sa depaseasca 4,83 kWh, ceea ce asigura o autonomie maxima de 120 km si o viteza maxima de 110 km/h, suficient pentru mobilitatea urbana.

Masina 100% eco va fi utila. Design sau sportivitate, pa!
De remarcat faptul ca in acest proiect nu este implicat niciun producator auto , consortiul de firme neavand deocamdata in plan asocierea cu vreun constructor cunoscut. Ramane de vazut care va fi viitorul asa-numitei ”masini electrice a UE”, care are sanse sa schimbe serios modul de constructie si de proiectare al masinilor in viitorul apropiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here