HUNEDOARA. Munca de trei veri a unor iubitori ai pesterilor s-a materializat in DVD-ul „Ecosisteme carstice din judetul Hunedoara”.
ecosisteme carstice
Mihaela Sopincean, presedintele Clubului Sporturilor Montane Hunedoara, unul dintre realizatori, sustine ca au fost nevoiti sa lucreze in conditii grele, de frig si umezeala. Dar rezultatul, concretizat in patru scurt metraje, spera sa fie un produs educational pentru tineri si un motiv prin care acestia sa doreasca sa ocroteasca mediul inconjurator.
„In cadrul DVD-ului sunt prezentate zonele carstice din judetul Hunedoara. Dupa filmari, care au durat trei veri, anul acesta am inceput procesul de selectie. Am realizat un site de prezentare a zonelor, cu care am participat la Festivalul Speranta, unde am luat locul III la sectiunea video-reportaje”, declara presedintele Clubului Sporturilor Montane Hunedoara.
Membrii Clubului Sporturilor Montane Hunedoara au incercat sa surprinda pe pelicula aspecte negative si pozitive din pesterile filmate: Sura Mare, Avenul Ascuns, Retezat Calcaros si Cheile Madei. DVD-ul a fost realizat in cadrul proiectului „Educatie ecologica pentru tineret prin mijloace audio-vizale”, cu finantare de la Consiliul Judetean Hunedoara. Realizat in 1.000 de exemplare, DVD-ul va fi distribuit in comunitatile dintre ariile protejate, unitati de invatamant si de protectia mediului.

Sursa: 24h online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here