ECOsmetizarea exteriorului santierelor

symbiotic-green-wall-2.jpgAdesea, santierele de constructii ne lezeaza vederea, inconjurate fiind cu bariere despartitoare inestetice constand in pereti de tabla ruginita, acoperiti cu cine-stie-ce afise sau, mai nou, cu oribila plasa portocalie. Utilizate nu doar pentru protectia sitului, ci si in ideea de a feri privirea de imaginea santierului, barierele nu ofera deloc privelisti mai placute. O solutie ar fi transformarea acestor panouri in elemente urbane decorative. S-a propus utilizarea de pereti cu insertii de plante verzi, de aceasta beneficiind atat trecatorii, cat si mediul. Peretele verde „Symbiotic” ar putea face exact aceste lucruri !

Se doreste un eco-sistem adaptabil unui tesut urban, conceput sa ajute la protejarea si cosmetizarea santierelor de constructii. Peretele colecteaza apa pluviala si cea reziduala a santierului, acestea sunt filtrate, depozitate, iar apoi distribuite in incinta de lucru. Partea exterioara, cea aparenta trecatorilor, este prevazuta cu insertii cilindrice continand plante, cu locuri de stat, unele umbrite pentru zile calduroase, cu spatii destinate cuiburilor de pasari, etc. Peretele in sine va functiona ca un rezervor de apa alimentand un mare ghiveci cu plante si inlaturarand praful de pe situl aflat la interior, printr-un sistem de stropitori incorporat in grosimea sa.

In plus, o serie de senzori de mediu vor monitoriza zgomotul, calitatea aerului, cantitatea de praf, vibratiile si chiar mirosurile astfel incat sa ofere un mediu inconjurator placut. Indicatorii, vizibili si la exterior, vor informa trecatorii si responsabilii de santier cu privire la conditiile mediului ambiant. Oferind asemenea avantaje, santierele ar deveni o prezenta dezirabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *