Ecoturism tematic, in parteneriat romano-bulgar

    Ecoturism tematic, in parteneriat romano-bulgar

    Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare (A.R.o.T.T). implementeaza proiectul „Turismul tematic transfrontalier – oportunitate pentru dezvoltarea si promovarea identitatii regiunii Dolj, Olt, Mehedinti, Vidin, Montana, Vrata, Pleven“.

    Asociatia organizeaza in perioada 18-19 ianuarie 2012, la sediul din str. Stefan cel Mare nr. 12, workshop-ul de prezentare a proiectului si a celor sapte trasee, cu accent pe prezentarea traseului transfrontalier cu tema „Traseu ecoturism (parcuri naturale, zone protejate): Splendorile naturii“.

    Prin intermediul proiectului se vor elabora doua studii: „Turismul tematic – oportunitate pentru dezvoltarea si promovarea identitatii in zona transfrontaliera Dolj, Olt, Mehedinti, Vidin, Montana, Vrata, Pleven“ si „Constrangeri in promovarea turismului tematic transfrontalier, in regiunea Dolj, Olt, Mehedinti, Vidin, Montana, Vratza, Pleven“. De asemenea, va fi realizat un film despre cel putin „7 trasee turistice tematice“, se vor organiza workshop-uri, misiuni economice, se va realiza un portal de promovare a regiunii transfrontaliere si turismului tematic (harta digitala si de pozitionare GPS a cel putin sapte rute tematice).

    Parteneri in cadrul acestui proiect sunt: Asociatia Transfrontaliera E (quilibrum) Environment, Fundatia Perpetuum Mobile – Pleven, Asociatia Parteneriatul Regional pentru Dezvoltare Durabila – Vidin.

    Proiectul se desfasoara pe o perioada de 18 luni si este adresat autoritatilor regionale si locale, agentiilor de turism, tour operatorilor, ONG-urilor si IMM-urilor din domeniul turismului din zona Dolj-Olt-Mehedinti-Vidin-Montana-Vrata-Pleven.

    Finantarea se face prin Programul de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, Axa prioritara nr. 3: „Dezvoltare economica si sociala – Dezvoltare economica si coeziune sociala prin identificarea si consolidarea in comun a avantajelor comparative ale zonei“, Domeniul de interventie 3.1: „Sprijnirea cooperarii transfrontaliere in mediul de afaceri si promovarea unei imagini si identitati regionale“.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *