Eficientizarea termica a cladirilor – o economie de aproape 50% din consumul total de energie

aer conditionatDe la determinarea eficientei de izolare si pana la diagnosticarea defectelor, Ermetik va ajuta sa va protejati investitia de la inceput si pana la sfarsit, indrumandu-va care sunt solutiile de economisire a energiei, precum si cum, cand si unde pot fi puse acestea in aplicare.

O abordare „toata cladirea” este necesara pentru a maximiza eficienta energetica a unei cladiri sau a unei case. Mediul interior poate fi compromis de slaba izolare a usilor si ferestrelor, scurgeri la tevi, sau alte aspecte referitoare la sisteme de incalzire, ventilatie si aer conditionat (HVAC).

Care sunt caile de scurgere a aerului din cladiri, care este calitatea constructiei de anvelopa a cladirii, cat de multa energie se pierde datorita transferului excesiv de aer intre interiorul si exteriorul ecesteia, cat de – legata – este cladirea, care sunt metodele la care putem apela pentru depistarea deficientelor si mai ales solutiile tehnice concrete de remediere a acestora, sunt informatii pe care le veti afla de la specialistii Ermetik, prezentate structurat intr-un raport tehnic detaliat si documentat.

Cum se realizeaza acest lucru? Una dintre metodele folosite de Ermetik este cea de termografiere in infrarosu. Aceasta functioneaza prin masurarea energiei suprafetei oricarui obiect, producand o imagine vizuala detaliata, indicadu-i profilul de temperatura, aratand exact locul in care sunt problemele si ajutand specialistii sa isi concentreze atentia pe acesta, permitand diagnosticarea corecta a zonelor cu pierderi de energie.

Aceasta metoda functioneaza fara contact fizic, ea ofera managerilor de cladiri o siguranta, evaluand integritatea operativa a cladirii. In timp ce multe probleme ale zonelor de granita raman de obicei nedetectate, in timpul unui control fizic, acestea pot fi usor observate prin infrarosu.

Cu ajutorul celor mai noi tehnologii din domeniul termoviziunii, specialistii Ermetik pot detecta diferente de temperatura extrem de mici (sub 0,018grd C). Aceasta sensibilitate termica extraordinara ne permite sa facem vizibile:

– defectele de izolare, cu efecte la care poate putini s-au gandit: pierderi de caldura in timpul iernii si consum de curent exagerat al aparatelor de aer-conditionat pe timpul verii, aparitia condensului la interior si a zonelor cu risc major de formare a mucegaiurilor (la un pas de declansarea bolilor aparatului respirator), ventilarea necorespunzatoare a fatadelor si acoperisurilor, posibile defecte de proiectare sau executie etc.;- defectele la instalatiile electrice prin identificarea rapida a punctelor calde datorate supraincalzirii lor;- traseele de incalzire prin pardoseala, a instalatiilor de apa calda/rece si a posibilelor defecte ce pot aparea la acestea: scurgeri, gatuirea traseelor etc.;- starea si performantele instalatiilor de incalzire si racire prin verificarea modului in care au fost echilibrate, a gradului de colmatare al radiatoarelor, detectarea locurilor in care tevile sunt obturate de depuneri sau grosimea peretelui s-a micsorat;- etansarea necorespunzatoare a geamurilor sau montajul necorespunzator;

In afara de detectarea pierderilor de caldura si de energie in structuri, acesta s-a dovedit a fi un instrument eficient si precis in facilitatile de intretinere predictiva.

Prin localizarea surselor de umiditate si mucegai, a neetanseitatilor si a pierderilor de caldura, evaluand eficienta energetica a cladirilor si a gradului de etanseitate si protectie termica a acestora, specialistii ermetik (www.ermetik.ro) pun la dispozitie beneficiarilor sai servicii de Expertiza tehnica – analiza capacitatii cladirii de a pastra caldura, respectiv Evaluare a starii functionale a imobilului si Solutii tehnice de remediere. Fie ca aveti nevoie pentru a restabili corect umiditatea, mucegaiul sau deteriorarile de incendiu, veti aprecia valoarea de a avea in mana informatii complete si corecte.

Aceste servicii se adreseaza unei vaste game de utilizatori, cum ar fi: vanzatori,  cumparatori de imobile, Arhitecti si proiectanti, Project manageri, Antrepenori generali si de specialitate, Corpuri de experti tehnici pentru activitati de solutionare a litigiilor, Firme de administrare si mentenanta a imobilelor, Companii Imobiliare si Real Estate, Organizatii finantatoare sau Creditoare pentru Constructii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *