Egg – cea mai verde insula de pe planeta

  0
  51
  Egg – cea mai verde insula de pe planeta
  Egg – cea mai verde insula de pe planeta

  Insula Egg situata in Scotia, in arhipelagul Hebrides Interne, este considerata cea mai verde nu numai din cauza prezentei peisajului neatins de mana omului.

  Mica insula de nord a coastei de vest a tarii ofera o gama larga de strategii durabile, pentru ca in functie de conditiile meteorologice insula poate primi pana la 90 % de energie din surse regenerabile.

  Panouri solare, turbine eoliene si hidrocentrale sunt instalate peste tot pe insula, asigurand nevoile de aproape toti locuitorii sai. Structura retelei electrice, fiecare metru din care costa in jur de 2,64 dolari, a fost creata in 2008, datorita sprijinului financiar din partea Uniunii Europene si sustinerii organizatiilor non-guvernamentale.

  „Incepi intr-un alt fel sa te uiti la ploaie”, – explica Eddie Scott, angajat in echipa de service Eigg Electric, demonstrand o capodopera de inginerie – instalatii de acumulare si stocare a energiei, montate in centrul insulei. Ploaia ajuta la pornirea hidrogeneratoarelor instalate de-a lungul raurilor si fluviilor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here